Serija The Last of Us bo premiero doživela 15. januarja

Posodobitev: izid je bil zdaj uradno potrjen.

Originalna zgodba:

Bo The Last of Us tista naslednja uspešnica za HBO, ki bo po svoji prvi sezoni nase privlekla oči mase, franšiza pa bo nato postala naslednja verzija Igre prestolov? Kdo ve, a glede na zanimanje bo zadeva pred televizorje zvabila vsaj oboževalce prvih dveh iger, sčasoma pa si jo znajo ogledati tudi tisti, ki niso nikoli v rokah držali igralnega ploščka.

Prvi napovednik vsekakor obeta in zgodbe o zombijih so enkrat že dosegle splošni trg – dober dokaz tega so Živi mrtveci, ki bodo letos po 12. letih končno zabeležili svoje slovo, a ne čisto zares. The Last of Us sicer ni čista zombie zgodba, saj se je v tej zgodbi po svetu razširil smrtonosen virus, ta pa nekatere ljudi spremeni v ponorele in presneto hitro okužene napadalce, drugi pa se spremenijo v hudo bolj nevarne “Clickerje”, ki jih ni tako lahko spraviti v večna lovišča. To pa seveda niso edine nevarnosti postapokalitptičnega sveta, saj je tu še cel kup banditov in zločincev, za katere so umor, posilstvo in celo kanibalizem del vsakdana.

Serija bo v svoji 1. sezoni obnovila dogodke prve igre, tako da bosta v glavnih vlogah zopet nastopala Joel in Ellie, ki imata pred sabo dolgo in nevarno potovanje skozi razrušene ulice in velemesta Amerike. Zgodba bo sicer zvesto sledila dogodkom iz originala, a avtorji pravijo, da bo serija nekatere dogodke razširila in povedala kakšne skrivnosti, ki so nam jih igre zamolčale. Kdo ve, morda končno izvemo, od kje se je pojavila tista rekreacija pisarne iz serije The Office ali pa bomo izvedeli kako točno je počila Joelova ura.

the last of us

Za The Last of Us smo dobili že en daljši dražilnik, zdaj pa je očitno v javnost predčasno ušel datum izida. HBO je namreč premiero na splošno zastavil za 2023, zraven pa ni dodal nobenega bolj specifičnega datuma izida. Pozorne oči ameriških gledalcev pa so na aplikaciji HBO Max opazile kratki opis, ki vsebuje datuma izida premiere, ta pa naj bi se zgodil 15. januarja.

V Združenem kraljestvu je televizijska mreža Sky začela razdeljevati promocijski material, na njem pa je prav tako zapisan datum premiere, le da tam vidimo 16. januar. To je nekako logično, saj je treba upoštevati časovne pasove in kar v ZDA izide ob največji gledanosti, bomo v Evropi gledali šele naslednji dan, ob bolj jutranjih urah.

HBO še ni ničesar uradno najavil, a stavimo, da bo zadevo kmalu uradno potrdil, držimo pa fige, da nas zraven pričaka še kak uradni napovednik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime