Se Ubisoft mogoče vrača na Steam?

Francoski založnik Ubisoft se je že dolgo nazaj poslovil od Steama in se je najprej osredotočil povsem na svojo platformo Uplay, ki jo je nato preimenoval v Ubisoft Connect, nato pa se je povezal s platformo Epic Games. Francozi so se od Steam ločili predvsem zaradi marže, ki jo je pri vsaki prodani kopiji igre zahteval Valve. To je potrdil tudi podpredsednik Chris Early, ki je leta 2019 v intervjuju za New York Times Steamov poslovni model označil za nerealističen – češ, da njihova poslovna politika ne odraža sodobnega časa igričarske industrije.

steam

Tri leta kasneje pa bo morda Early moral svoje besede požreti. Nekdo je namreč pogledal kodo posodobljene strani igre Assassin’s Creed: Valhalla, znotraj te pa se nahaja zapis, ki prej ni obstajal, ta pa specifično omenja Steam. Razkrita koda se je najprej pojavila na forumu ResetEra, tam pa je tudi zapisano, da je bila igra Assassin’s Creed: Valhalla za izdajo na Steamu omenjena že lani, ko je na svet prilezel obsežen spisek nerazkritih iger platforme GeForce Now. Šef Ubisofta, Yves Guillemot, je lani julija celo izjavil, da če bo Steam Deck dovolj velika uspešnica, se bo založnik vrnil na to platformo. No, glede na to, da je bil Steam Deck na začetku tako razprodan, da so nekateri v vrstah čakali po pol leta in več, bo očitno Yves moral držati svojo obljubo.

Glede na to, da je bila stran Valhalle posodobljena pred kratkim, se morda Ubisoft počasi pripravlja za ponovno vrnitev na Steam, to pa to tudi dober izgovor za ponovno izdajo Valhalle, ki bo okrancljana z dodatki lahko spet ponujena pod polno ceno. Zadnji Assassin’s Creed je na Steamu izšel leta 2018, ko smo se zabavali v grško obarvanem poglavju Odyssey, zadnji njihov naslov na tej platformi sploh pa je bil Space Junkies, ki je izšel marca 2019.

Ubisoft zadeve še ni uradno komentiral, a vsekakor bi jim vrnitev na Steam te dni prišla hudo prav. Praktično vsi njihovi naslovi so bili zamaknjeni – sem notri lahko prištejemo tudi Skull & Bones, ki že tako ne vzbuja nekega upanja za prodajno uspešnico in čeprav je napovedanih kup novih Assassin’s Creedov, položnice na njih ne bodo čakale.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime