EA naj bi preklical franšizi Project CARS in DiRT

Dirkaški franšizi Project Cars sta šli pod rušo. No, vsaj tako poroča spletna stran GamesIndustry, ki se je najprej dokopala do informacij, da naj bi založnik EA v pisarnah naredil malce poznega jesenskega čiščenja in ven vrgel nadaljnje vlaganje financ in dela v razvoj dirkačine Project CARS.

Na teh igrah je delal razvijalec Slightly Mad Studios, ki je v preteklosti že sodeloval z EA-jem, saj je razvil igri Need for Speed Shift in Shift 2: Unleashed, a so kasneje šli v svojo smer, ki jim je omogočila razvoj igre Project CARS. Kasneje jih je kupil razvijalec Codemasters, tega pa je nato pobral EA, tako da je franšiza Project CARS naredila polni krog, samo zato, da bi neslavno končala pod zemljo.

Franšiza je bila sicer že prej v poštenih težavah. Zadnji, tretji del, je izšel leta 2020, prodaja pa naj bi bila glede na številke za 86 % slabša kot pa v drugem delu. Tudi kritiki igre niso ravno pozdravili, saj se je Project CARS 3 preprosto preveč razlikoval od predhodnikov, realistični vozni model pa je želel spraviti v arkadnega, kar je veterane pošteno razjezilo, težave pa so se nahajale tudi v podpovprečnem kariernem igralnem načinu.

EA pa naj bi ugasnil tudi franšizo DiRT. O tem poroča spletna stran Insider Gaming, ki je iz svojih virov prišla do informacij, da je bila razvojna ekipa prestavljena na druge projekte. Serija DiRT je prejela cel kup naslovov, a najbolj je bil zanimiv DiRT Rally. Zadeva pa je nastala kot plod eksperimenta, saj je prvi del prišel v stanju Zgodnjega dostopa, Codemasters pa je takrat malce testiral trg, saj ga je zanimalo, če igralce še vedno zanima realističen vozni model. Prav tako mu tako ni bilo treba plačevati drage licence za reli ligo, a zdaj so te skrbi odveč, saj bo EA naslednje leto izdal uradno licencirano igro WRC 23. Franšiza je svoj zadnji del dobila leta 2020 v podobi igre DiRT 5, ta pa kritikov in igralcev ni ravno odpihnila, kar je morda razlog za njeno ukinitev.

Codemasters naj bi še vedno delal na celem kupu novih dirkaških projektov. Poleg prej omenjene igre WRC 23 naj bi dobili še nov del serije GRID, ki bo očitno peljal naprej DiRT izročilo, seveda pa bomo vsako leto prejeli tudi novo poglavje Formule 1, za katero EA nosi ekskluzivno licenco.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime