Previdno pri nameščanju nove posodobitve za Dying Light 2, saj ta zna pobrisati shranjene položaje

Dying Light 2 je eden od tistih pozabljivih naslovov, za katerega kar težko verjamem, da je dejansko izšel v 2022, saj sem nanj instantno pozabil mesec po izidu. Igra sicer ni bila neka katastrofa, le da preprosto ni dorasla svojemu odličnemu originalu, kaj šele da bi ga presegla.

Razvijalec Techland se je sicer že ob izidu zavezal, da bo igro podpiral še dolgo in to preko brezplačne vsebine, posodobitev in plačljivih dodatkov. Prva večja razširitev je zdaj končno prispela, imenuje pa se Bloody Ties.

Če ste morda pričakovali nekaj v slogu dodatka The Following za prvi Dying Light, ki je dodal celo novo mapo in celo vozilo, ki smo ga lahko nadgrajevali, potem vas moramo razočarati. Bloody Ties je videti bolj kot neka preprosta gladiatorska arena, v katerih se bomo borili za razne nagrade, vse skupaj pa bo podkrepljeno z nekaj zgodbe, ki pa očitno ne bo igrala neke vidne vloge.

Dying Light 2 pa ni prejel samo dodatka, ampak tudi novo posodobitev 1.7.2, ta pa je vpeljala nekaj popravkov, bolj temne in strašljive noči ter celo tisti priboljšek iz prvega dela, kjer smo ob kakšnem zamahu lahko v načinu X-ray videli zombijeve kosti.

Seznam popravkov je obsežen, a žal je posodobitev s sabo prinesla tudi kup težav. Igralci na Redditu poročajo, da so ob namestitvi nenadoma izgubili vse shranjene položaje in na začetku jih je pričakal povsem neopremljen lik. To je ogromen problem, saj so nekateri v nabiranje opreme in v vnovično preigravanje New Game+ vložili stotine ur igranja, zato se pred novim zagonom igre splača narediti varnostno kopijo shranjenih položajev – te običajno najdete v C:\Program Files (x86)\Steam\userdata\ID uporabnika\534380\remote\out\save.

Problem ni samo v shranjenih položajih ampak tudi povsod drugje. Pritožb na Steamu je polno, saj nekateri ne morejo zagnati DLC-ja, pojavile pa so se očitno tudi težave z optimizacijo, saj so sličice na sekundo enostavno padle navzdol, brez kakšnega posebnega razloga. Nekateri nesrečneži igre sploh ne morejo več zagnati ali pa se ta v določenih trenutkih zruši in očitno Techland po vseh teh mesecih svojega pogona še vedno ni spravil v red.

Techland težav še ni javno priznal, a verjetno že panično tipkajo kodo za kakšen naknadni popravek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime