FIFA bo naslednje leto postala blockchain igra

Ločitev EA-ja in nogometne organizacije FIFA bo na virtualnem svetu nogometa pustila hude posledice. Ko je EA mesece nazaj najavil prekinitev skoraj 30-letnega partnerstva, se FIFA ni preveč obremenjevala, predsednik Gianni Infantino pa je maja najavil, da smo lahko brez strahu in da se FIFA naslednje leto vrača in bo edina prava simulacija nogometa, ki se ji bo splačalo nameniti pozornost.

Poznavalci so sicer njegove besede vzeli z veliko mero skepse, saj je praktično nemogoče ustvariti celotno igro v samo enem letu, oziroma jo lahko, ampak bo po vsej verjetnosti kupček govna. Prejšnje FIFE so morda resda skozi leta ponavljale vsebino in igralno niso preveč napredovale, ampak EA je desetletja pilil igralno formulo in na vrhu nogometnega sveta ni ostal po naključju.

Vendar pa je FIFA držala besedo in ne samo, da nam bodo naslednje leto dostavili novo igro, ampak bomo dobili kar štiri naslove, ki pa ne bodo klasični ampak bodo zasnovani okoli Web 3.0 blockchain tehnologije.

Pripravite se za glavobol glede imen, saj nobena od teh iger ne bo tipična simulacija nogometa, ampak se bodo vse šlepale na prihajajoče svetovno prvenstvo v nogometu znotraj Katarja.

Na prvi igri dela razvijalec Altered State Machine, imenuje pa se AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition. Gledali bomo tekme 4 vs. 4, trik pa temu je, da igranja med ekipami ne bo nadzoroval igralec, ampak umetna inteligenca. Igralci bodo lahko zgolj predvidevali rezultate in če ji napovejo pravilno, bodo za nagrado dobili virtualne igralce, ki jih bodo nato lahko postavili v svojo četverico izbrancev in jih poslali v naslednjo tekmo.

Naslednja igra je FIFA World Cup Qatar 2022 in the Upland Metaverse. Ne, dejansko tule ni napaka v prevodu, ampak je tole dejanski naslov igre, ki se dogaja znotraj Upland Metaversa, znotraj igre pa bomo nabirali digitalno lastništvo raznih predmetov, lastili pa si bomo lahko znane video posnetke zgodovine nogometa.

Tretji naslov je Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition, za katero imamo samo informacijo, da bo tile izjemno privlačna družabna igra napovedovanja, ki temelji na nogometnih kartah. Kaj točno to pomeni ne vemo niti mi, ampak verjetno bo neka verzija zbiranja FUT kartic iz prejšnjih EA-jevih naslovov.

Zadnji na tapeti je še FIFA World Cup Qatar 2022 on Phygtl, naslov, ki bo spočet v navezi z mobilno aplikacijo Phygtl, v tej pa bo moč kupiti košček zlate žoge, ki jo bomo lahko gledali na svojem telefonu.

Če vas je karkoli od zgornjega navdušilo, potem vas čaka zelo pestro leto. Za vse tiste, ki pa bi radi bolj klasično nogometno izkušnjo, pa bo prav prišla naslednja nogometna simulacija izpod EA-ja. Ta bo nosila ime EA Sports FC in bo svojo prestavitev ali pa datum izida doživela julija 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime