Naslednje leto prihaja nov Call of Duty, a samo v obliki dodatka za Modern Warfare 2

Leto 2023 naj bi bilo za franšizo Call of Duty prelomno, saj naj bi založnik Activision po 17 letih prekinil tradicijo, ki je čisto vsako leto na trg pripeljala povsem frišno in premijsko poglavje franšize.

Activision sicer tega ni nikoli uradno potrdil, a novica je takrat prišla iz strani Bloomberga, ki je zanesljiv vir informacij. Morda pa te niso tokrat držale, saj je založnik v svojem novem finančnem poročilu napovedal tudi nekaj stvari za prihodnost in ena od teh je nova, visokoproračunska igra, ki bo nosila naslov Call of Duty.

Novinar Jason Schreier, originalni avtor novice iz Bloomberga, pa je na Twitterju zapisal, da njegovo prvotno poročilo še vedno drži, saj v 2023 ne bomo dobili povsem novega poglavja, ampak zgolj večjo razširitev za nedavno izdani Modern Warfare 2. Jason sicer pravi, da bo ta dodatek ogromen in da bo na njem delal ločen razvijalec Sledgehammer Games, medtem ko je Modern Warfare 2 ustvaril Infinity Ward. A na koncu je vse skupaj še vedno samo razširitev igre Modern Warfare 2 in ne povsem novo poglavje serije, kot je navrglo finančno poročilo.

Kakorkoli se že obrne nova izdaja, vsebine nam medtem ne bo manjkalo. Modern Warfare 2 je star šele dober teden in Activision se je pred kratkim pohvalil, da je igra porušila rekorde prodaje. Od vseh Call of Dutyjev doslej je letošnja izdaja najhitreje dosegla mejnik 1 milijardo zaslužka, to pa ji je uspelo v pičlih desetih dneh. Pred tem je rekord držal Call of Duty: Black Ops 2, ki je leta 2012 za takšen profit potreboval celih 15 dni.

Activision si za letos še ni do konca napolnil bančnega računa. 16. novembra namreč izide težko pričakovani in brezplačni Call of Duty Warzone 2.0, ki bo s sabo prinesel ogromno nove vsebine, združek F2P igranja in trenutnega pomanjkanja konkretne konkurence pa bo ob izidu zagotovo povzročil večdnevni izpad strežnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime