Resident Evil 6 je bil predelan v grafično podobo konzole PlayStation 1

Medtem, ko založnik Capcom pridno dela na predelavah in grafičnih obnovah starejših delov serije Resident Evil, je šel modder Rustic Games BR v povsem drugo smer. Pod roke je vzel igro Resident Evil 6 in namesto da bi naslovu obnovil osvetlitev ali pa zvišal podrobnost tekstur, je raje zadevo predelal v ostarelo in za nekatere nostalgično podobo konzole PlayStation 1, to pa ustvari sliko, ki je na za gledanje na večjih zaslonih prava muka.

Rustic ni spremenil samo grafične podobe, ampak tudi način igranja, ki se je iz tretjeosebnega pogleda preselil v statične kamere, ki ga krasijo še nerodne kontrole. Ta način igranja je bil pečat prvih delov serije in čeprav je danes kaj takega za igranje testiranje potrpežljivosti, vseeno doda nov nivo groze, saj igralec velikokrat ne vidi, kaj se skriva za naslednjim ovinkom, a postopanje in jadikovanje zombija še kako dobro sliši.

Žal modifikacija ni na voljo za prenos igranje, saj je tole bolj kot ne samo koncept, ki je bil ustvarjen v pogonu Unity. Ni sicer nemogoče, da avtor zadeve enkrat ne bo izdal kot igralni demo – posodobitve lahko ta čas spremljate na njegovem Twitterju.

Resident Evil 6 je eden najbolj pomembnih delov te serije. Capcom je namreč leta 2013 želel igro preseliti v akcijske vode, zaradi česar pa je grozljivost praktično izpuhtela. Resident Evil 6 je zaradi tega postal črna ovca serije, a prodaja je bila kljub temu dobra. Založnik je nato uslišal želje oboževalcev in tako se je sedmi del vrnil svojim koreninam, hkrati pa je s pomočjo prvoosebnega pogleda dostavil nekaj povsem svežega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime