Harrison Ford bo v filmu Indiana Jones 5 digitalno pomlajen

Digitalno pomlajevanje je bilo nekaj časa najbolj vroča tema Hollywooda, saj so režiserji in producenti filmov nenadoma odkrili, da lahko ostarele zvezdnike zopet pripeljejo pred kamere in jih povrnejo v njihov stari blišč. Vendar pa je temu sledilo spoznanje, da zadeva sicer ima potencial, a za trg še vedno ni povsem pripravljeno. To je postalo kristalno jasno v filmu The Irishman, kjer je glajenje gobic igralca Roberta De Nira privedlo do nekaterih impresivnih, a hkrati tudi malce smešnih rezultatov.

Morda pa je tehnologija v treh letih od izida Irishmana že bolj dozorela. To bo poskušal dokazati prihajajoči film Indiana Jones 5, ki bo v glavno vlogo pustolovskega arheologa zopet postavil legendarnega igralca Harrisona Forda, ki pa te dni šteje že 80. let.

Zaradi njegove starosti seveda ne moremo pričakovati, da bo Indy v novem filmu izvajal neke napredne pretepaške poteze in se med pregonom z ogromno kotalečo skalo s pomočjo zvestega biča vihtel čez zevajoče prepade. Izvajanje takšne akcije bo prevzela igralka Phoebe Waller-Bridge, ki bo v filmu igrala Heleno, Indyjevo vnukinjo, vseeno pa naš stari junak ne bo samo sedel v pisarni, kjer bo s povečevalnim steklom preučeval dokumentacijo.

Režiser James Mangold je za spletno stran Empire povedal, da bodo gledalci na račun naprednega digitalnega pomlajevanja videli tudi nove kadre dobrega, starega Indiane Jonesa. Peti del se bo sicer odvijal leta 1969, a v uvodu bomo skočili nazaj v 1944, kjer se bo Indy preganjal znotraj gradu, ki je poln nacijev.

Mangold je v intervjuju izjavil, da je želel v filmu poustvariti nekaj stare magije, ki sta jo leta nazaj izvajala George Lucas in Steven Spielberg in del tega je tudi adrenalinski tobogan, ki vsebuje Indiano Jonesa. Producentka Kathleen Kennedy je k temu dodala, da so želeli gledalcu takoj dati občutek, da se je znašel znotraj Indiana Jones filma in upa, da bo tehnologija pomlajevanja dostojna k temu izzivu.

Nad rezultati je navdušen tudi Harrison Ford, ki je povedal, da ta nova tehnika pomlajevanja prva, ki ga je prepričala, da to kar gleda na zaslonu ni samo računalniški efekt. K temu je še dodal, da je zadeva malce strašljiva, a da zaradi nje ne hrepeni po resnični mladosti, saj je vesel svoje starosti.

Indiana Jones 5 izide 30. junija 2023, Disney pa že zdaj razmišlja o razvoju povsem nove serije, kjer pa bi za arheološki klobuk moral poprijeti nekdo drug kot pa Ford.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime