Valheim končno prejel razširitev Mistlands

Vikinška igra preživetja Valheim je februarja lani naravnost eksplodirala na trgu in nekaj časa se je zdelo, da čisto vsak, ki je kdaj doživel bližnje srečanje z miško in tipkovnico, govori samo o tem naslovu. Twitch je bil poln streamerjev, ki so po dolge ure preigravali samo to igro, igričarske strani pa so pridno popisovale vse nasvete, ki vam pridejo prav ob prvem preigravanju.

Vendar pa je imel Valheim en majhen problem: izšel v stanju Zgodnjega dostopa, za razvoj pa je skrbel majhni švedski studio Iron Gate Studio, ki ga je sestavljala samo 5-članska ekipa. Ti so se nenadoma znašli pod hudim pritiskom, saj je bila izdana vsebina hitro preigrana, igralci pa so zahtevali več. Vendar pa Iron Gate Studio ni šel po poti drugih studiev, ki so v preteklosti naleteli na tako nepričakovan uspeh. Ekipe namreč niso razširili, ampak je razvijalec ostal majhen in razvoj je bil zaradi tega nekoliko počasnejši.

Valheim je šele septembra prejel večjo posodobitev Hearth & Home, a ta ni s sabo prinesla tistega, kar so igralci najbolj zahtevali: nov del mape. Na to je bilo treba čakati vse do včeraj, ko je Iron Gate Studio ponosno najavil, da je dodatek Mistlands končno postal na voljo vsem lastnikom kopije igre.

Mistlands s sabo prinaša cel kup nove vsebine. Poleg nove okolice, ki se ponaša tudi z novim glavnim šefom, vas čakajo tudi frišna orožja, dobrine za kovačenje, sveži sovražniki in nov tip temnice. Celoten seznam sprememb si lahko preberete na uradni strani, razvijalec pa opozarja, da se bo nova okolica Mistlands lahko generirala samo na območju mape, ki je še niste raziskali. V primeru da ste že pretaknili vsak kotiček sveta, potem bo treba začeti povsem novo igro.

Treba se je tudi zavedati, da je Mistlands zaenkrat na voljo samo v testni fazi, tako da boste za igranje morali najprej igro v Steamu klikniti z desnim klikom in izbrati možnost “Properties”. Nato izberete zavihek “Betas” in znotraj vtipkajte kodo “yesimadebackups” (brez narekovajev).

Žal še nimamo datuma, kdaj točno bo Valheim izšel v celoti, bo pa igra naslednje leto prispela tudi na konzole Xbox One in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime