The Witcher 3 predelava končno dobila igralni napovednik

Zdi se, da o nadgradnji za igro The Witcher 3 govorimo že celo večnost, medtem pa nam razvijalec CD Projekt RED ni želel pokazati niti enega igralnega posnetka, deležni pa nismo bili niti slike. Vse to se je spremenilo včeraj, ko so Poljaki zagnali prav poseben prenos v živo, v njem pa smo lahko končno tudi od bližje videli vse nadgradnje, ki jih bo prejela posebna izdaja igre z imenom Complete Edition.

The Witcher 3 je danes star že 7 let, a je še vedno videti odlično. To še posebej velja za PC, kjer se igralci lahko že vse od izida zabavajo v ločljivosti 4K pri 60 sličicah na sekundo, zdaj pa bodo teh dobrot deležni tudi vsi tisti, ki bi avanture Geralta radi podoživeli na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Nadgradnja prinaša kar nekaj večjih sprememb in največ je bilo storjenega na področju osvetlitve, saj bomo zdaj gledali v famozne ray tracing učinke, ki bodo tukaj razprostri skozi celoten svet in ne samo znotraj nekaterih scen. Poznavalci temu sistemu rečejo RTGI oziroma Ray Tracing Global Illumination in takšnega osvetljevanja so se v preteklosti že poslužile igre Metro Exodus, Cyberpunk 2077 in Dying Light 2. Zaradi tega lahko ob vseh vklopljenih učinkih pričakujete visoke sistemske zahteve in zanimivo bo videti, če bo takšna slika na konzolah omejena na 30 sličic na sekundo.

Poleg lepše grafike nas čakajo tudi popravki hroščev in nekaj nove vsebine, ki se napaja iz Netflixove serije. Pozorne oči gledalcev so že ujele en kader, kjer lahko vidimo tiste smešne oklepe vojakov Nilfgaardiana, CDPR pa bo omogočil tudi menjavo izgleda nekaterih likov – Jasperja bomo lahko denimo zamenjali za vizualno podobo tistega, ki ga gledamo na Netflixu.

Izboljšave so se pojavile tudi drugje. Uporabniški vmesnik je bil predelan in na mapi bomo lahko zdaj skrili vse tiste ikone vprašajev, po novem pa bomo lahko določene elemente vmesnika povsem skrili iz zaslona in jih priklicali samo takrat, ko jih bomo potrebovali. Prenove je bil deležen tudi boj in zdaj nam za proženje magije ne bo treba vsakič priklicati menija, nekaj sprememb pa je bila deležna tudi kamera.

CDPR je dodal še posebno možnost fotografskega načina, napredek skozi igro pa bo zdaj deljen med konzolami in PC-jem, tako da boste kupci večih kopij igre lahko igranje nadaljevali iz enega shranjenega položaja.

Kar veliko priboljškov za nadgradnjo, ki bo povsem brezplačna. The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition izide 14. decembra, za brezplačno nadgradnjo pa lahko že ta hip skočite na Steam, kjer se ta igra, v sklopu Steamove razprodaje, prodaja za pičlih 6 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime