Tule je nekaj najbolj mamljivih popustov iz Amazonove razprodaje Black Friday

Današnji petek je malce bolj poseben, saj je zavit v črnino, to pa je po celem svetu skoraj vse trgovine poslalo v divje sekanje cen izdelkov. V Sloveniji poteka razprodaja Black Friday praktično skozi cel mesec in enega od takšnih popustov smo že izdatno popisali.

Zdaj pa je napočil čas, da si pogledamo tudi znižanja iz največje trgovine na svetu: Amazona. Tudi ta se danes ponaša s svojo razprodajo Črnega petka, a njegovi popusti so omejeni samo na danes, akcijska ponudba pa se izteče že ob polnoči.

Razprodaja je naravnost titanska in znižanih je toliko izdelkov, da bi bilo popisovanje vsega samo nepregledna izguba časa. Vraga, celo če bi se osredotočili samo na pregled vseh znižanih iger, bi takoj popisali nekaj strani izdelkov in tudi to bi ustvarilo zmedo izdelkov in številk, ki za končnega uporabnika prinesejo bolj malo vrednosti.

Zato smo se raje osredotočili samo na tisto peščico izdelkov, ki vam bodo popestrili igranje iger, pa če to počnete za PC-jem ali pa če se boste za svojo zabavo zanašali na igranje konzole ob televizorju.

AMD Ryzen 5 5600X -50 % na 173 €

AMD je resda pred kratkim že izdal novo generacijo procesorjev, a nič ni narobe s tem, če pokukamo tudi v prejšnjo serijo, ki se še danes dobro drži. AMD Ryzen 5 5600X cilja na trg procesorjev srednje zmogljivosti in pri svoji nalogi se odreže odlično in je eden od najbolj priporočljivih in hkrati najbolj znižanih procesorjev, ki jih trenutno ponuja Amazon.

AMD Ryzen 9 7900X -25 % na 518 €

Če morda prejšnja generacija procesorjev ne zadostuje vašim zahtevam, potem je morda dobro pogledati v trenutno generacijo, ki ga na AMD-jevi strani krona procesor Ryzen 9 7900X in ga trenutno prekaša samo 7950X. Gre za odlično naložbo v prihodnost, ki pa pri nadgrajevanju iz prejšnje generacije zahteva še nekatere druge vložke. Potrebovali boste novo matično ploščo, trn v peti pa vam zna biti tudi pomnilnik, saj Ryzen 9 7900X podpira samo pomnilnik DDR5.

Pomnilnik Crucial 32 GB 4800 Mhz DDR5 -32 % na 139,99 €

Če ste se odločili za nadgrajevanje strojnih delov in bi ob prej opisanem procesorju Ryzen 9 7900X potrebovali nekaj pomnilniške družbe, potem je tule 32 GB DRR5 RAMA-a iz strani Cruciala. Pomnilnik sicer na sebi nima kakšnega vgrajenega hladilnika, a je bliskovito hiter, ponudba pa zajema dve ploščici pomnilnika po 16 GB, ki se v Sloveniji tržijo za nekje 40 € več.

Monitor Samsung Odyssey G5 -13 % na 329 €

Nakup monitorja je ena najtežjih stvari pri sestavljanju povsem novega PC-ja, saj je pri vsakem izdelku treba upoštevati ogromno stvari in že ko misliš, da si enkrat izbral perfekten izdelek, ugotoviš, da je bodisi panel VA ali pa je osveževanje preprosto prenizko. Monitorji bodo kmalu doživeli manjšo revolucijo, saj bodo večji proizvajalci končno začeli delati OLED panele, do takrat pa je privlačen tudi Samsungov monitor Odyssey G5, ki v premer meri 32 placev, ponuja ločljivost 2560 x 1440, slika pa se osvežuje pri 144 Hz.

Sony BRAVIA KD-55X85K/P -38 % na 749 €

Tudi televizorji znajo biti za priporočilo dokaj zvita reč, a načeloma drži, da se na vrhu ponudbe pojavljajo izdelki iz rok LG-ja in Sony-ja, ena njunih glavnih prednosti pa je vgrajen Android sistem, tako da lahko po mili volji nameščate tudi aplikacije, ki jih ne najdete znotraj vgrajene trgovine. Načeloma bi pri izbiri televizorja priporočal velikost 65 palcev, a vsi za takega velikana nimajo ravno prostora, znižani Sony BRAVIA KD-55X85K/P pa v svojih 55 palcih ponuja še osveževanje pri 120 Hz, kar znajo izkoristiti tudi najnovejše konzole.

Nintendo Switch -15 % na 280 €; OLED verzija -10 % na 333 €

Konzola Nintendo Switch je danes resda stara, a japonski založnik za njo še vedno neutrudno izdeluje nove igre in če ste privrženec Pokemonov, potem druge izbire za igranje kot pa na tej konzoli niti nimate. Nintendo je za to konzolo spočel tudi nadgradnjo v obliki OLED zaslona in ta verzija je načeloma najbolj priporočljiva za nakup, saj je drobovje konzole sicer ostalo enako, a OLED proizvede bolj živo podobo.

Xbox Series S -26 % na 222 €

Konzola Xbox Series S je večkrat spregledana, saj je tole bolj osiromašena verzija močnejše konzole Xbox Series X. Vendar pa Series S za svojo ceno vseeno ponuja veliko, saj omogoča preigravanje vseh najnovejših naslov, ki jih bo deležen njegov starejših bratec, le da se bo občasno treba odpovedati 60 sličicam na sekundo in se zadovoljiti s poganjanju na 30 fps, hkrati pa vanj ne boste mogli vstavljati Blu Ray ploščkov. Je pa ta izdelek varen za prihodnost in Microsoft bo zanj izdajal naslove vse do naslednje generacije konzol.

Brezžični plošček Xbox Series X -42 % na 34,99 €

Če iščete kontroler za PC, ki vam bo povzročal najmanj glavobolov, potem je zato najboljša izbira ponudba iz strani Microsofta. Njihovi brezžični igralni ploščki iz Xboxa so že dolgo standard PC trga, prenovljeni kontroler, ki ga najdemo tudi na konzolah Xbox Series X in S, pa ponuja vse pritikline predhodnikov, le da je zdaj oprijem še boljši, na sredini pa najdemo še en dodaten gumb za hitro zajemanje slik iz iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime