Weird West dobil podporo za mode, ki med drugim vpelje tudi prvoosebni pogled

Igra Weird West nas je pustila z mešanimi občutki. Na igri je delal razvijalec novopečeni razvijalec WolfEye Studios, ki ga vodi Raphaël Colantonio in ga sestavljajo nekateri bivši člani studia Arkane, ki je v preteklosti spočel odlične naslove tipa Dishonored in Prey. Tudi Weird West je sodil v žanr imerzivnih simulacij, vendar pa je pri svojih igralnih novitetah spočel nekaj mimosunkov, ena največjih kontroverznih odločitev pa je bila selitev kamere v ptičji pogled.

Ta sprememba perspektive je na igranje močno vplivala in če vas je ta del od uživanja pri igranju najbolj odbijal, potem je zdaj morda čas, da igri ponudite še eno priložnost. WolfEye Studios je namreč najavil uradno podporo za modifikacije, že zdaj pa je na voljo kar nekaj večjih modov, eden od njih pa implementira prvoosebni pogled.

In ta je videti presenetljivo dobro, saj zadeva ni povsem amaterska. Na selitvi pogleda je namreč delal Joe Wintergreen, ki je dejanski programer znotraj studia, a si je v prostem času vzel nekaj ur tudi za delanje modifikacije. Mod je bil na začetku precej okoren, a nato ga je WolfEye povabil, da si vzame nekaj ekstra časa za poliranje igralnih mehanik, saj so želeli to modifikacijo vključiti v začetni nabor modov ob razglasitvi uradne podpore za vsebino iz strani igralcev.

Joe je tako implementiral nekaj dodatnih izboljšav, ki so prvoosebni pogled naredile bolj prijeten za oči. Iz tega pogleda lahko spočnemo skoraj vsa dejanja znotraj igre, vsake toliko pa se bo pogled preselil v tretjeosebnega – denimo ob upočasnjenem streljanju ali pa skrivanju znotraj vagona, ki se počasi kotali mimo nič hudega slutečih sovražnikov.

Poleg prvoosebnega pogleda je na voljo še nekaj drugih modov, kot je denimo menjavanje spolov, preprečevanje prijateljskega ognja in možnost gledanja v nemrtve zveri. Modifikacije delujejo v navezi s spletno stranjo mod.io, razvijalec pa je poleg te podpore za mode spočel tudi popravek, ki odpravi še nekaj tistih največjih hroščev. Posodobitev 1.05 bo za Weird West tudi zadnja, WolfEye Studios pa svojega naslednjega projekta še ni najavil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime