Ruska varnostna služba ubila ukrajinske saboterje, a ti so bili na koncu samo navdušenci nad igro STALKER

Nova bizarna zgodba prihaja topot iz Rusije, natančneje iz mesta Voronež. Tam je ruska varnostna služba FSB spočela racijo, v njej pa so bili ubiti trije ljudje, ki naj bi bili ukrajinski saboterji, ti pa naj bi načrtovali obsežen napad na eno od ruskih mest.

FSB je zapisal, da naj bi bila trojica spadala pod ukrajinsko desničarsko nacionalistično partijo Volya, oblečeni so bili v vojaške uniforme, na katerih so nosili tudi logotip te partije. Med pregledom hiše so zasegli tudi zastavo, ki je prav tako nosila logotip zelenega volka, ki ima po sabo pripis Воля. Novica o uspešno izpeljani akciji je bila del poročil ruskega kanala Russia-1, ki si ga ogledate tukaj – skočite na 41 minuti in 45 sekund.

Spletna stran Moscow Times pa se je spravila malce bolje raziskati zadevo in očitno je FSB s svojim napadom pošteno brcnil v temo. Vse tri žrtve naj ne bi bili nikakršni teroristi, ampak zgolj zelo veliki navdušenci nad igričarsko franšizo STALKER. Njihova ljubezen do tega naslova je šla celo tako daleč, da so v prostem času izvajali cosplaye in se preko vernih uniform preoblačili v postapokaliptične bojevnike Cone.

Moscow Times je tudi potrdil, da sta bili dva moška znana tudi kot pripadnika airsoft skupnosti. Eden od njiju, Vladimir Kotovsky, si je celo nadel vzdevek “Stalker Phosgen” in glede na njegove profile iz družabnih omrežij, je bil možakar več kot očitno navdušenec igrami STALKER.

Tudi pripadnost partiji Volya je bila očitno zgrešena, saj logotip, ki je bil viden na uniformah in zastavi, ne pripada tej organizaciji, ampak frakciji znotraj iger STALKER, ki se imenuje Freedom. To je jasno videno tudi na uradni strani Wikipedie, medtem ko ima resnična Volya popolnoma drug logotip.

To dejansko ni prvič, da se je FSB napačno dotaknil iger in jih poskušal povezati s saboterji. Spomnimo se aprila, ko so na spletu ponosno objavili slike znotraj stanovanja nekega terorista, le da se je očitno zgodila napaka pri prevodu oziroma razumevanju in namesto podtaknjenih SIM kartic smo gledali v fizične škatle igre The Sims 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime