Sony razmišlja o predelavi igre Gran Turismo 7 za PC

Sony je za PC predelal že kar nekaj svojih ekskluziv, med njimi je takšen prehod doživelo nekaj večjih in manjših naslovov, a vsekakor svojega arzenala še niso izčrpali, saj imajo na zalogi še kar nekaj franšiz, ki potrpežljivo čakajo na svojo priložnost pri višjih sličicah na sekundo.

Ena od teh iger zna kmalu postati tudi dirkačina Gran Turismo, ki je svoj zadnji, sedmi del, prejela letos marca in preko njega požela dobre kritike – tudi iz naše strani. Od svojega izida dalje je Gran Turismo 7 prejel kar nekaj nove vsebine, vso to pa bomo zdaj morda kmalu doživeli na PC-jih, tako da bomo igro lahko končno navezali na kakšen napreden dirkalni simulator in nanjo morda navezali še kakšno modifikacijo, ki bo pred dirke vpeljala prave kvalifikacije.

Da je nekaj na temu je pred kratkim navrgel Kazunori Yamauchi, idejni oče, ki že dolgo skrbi za franšizo Gran Turismo. O tej možnosti se je pred kratkim razgovoril s spletno stranjo GTPlanet, ta pa mu je pogumno zastavila vprašanje, če bi kdaj razmislil o možnosti predelave sedmega dela tudi za PC, Yamauchi pa je na to vprašanje odgovoril pritrdilno.

K temu je še dodal, da je Gran Turismo finomehanično optimiziran naslov, zaradi česar bi nova platforma morala ponuditi isto igralno izkušnjo, kot jo dobimo tudi na konzolah PlayStation. PC vsekakor to omogoča, Yamauchi pa bi ob morebitni predelavi zagotovo pozdravil še bolj mišičasto strojno opremo, ki bi ponujala risanje ray tracing tudi med samim dirkanjem in ne samo ob ponovljenih posnetkih. Zanimivo, da je nekaj takšnega nedavno prejela Microsoftova igra Forza Horizon 5, ki bi ob takšni predelavi na PC-ju končno dobila močnega tekmeca.

Žal so to zaenkrat samo teorije in Kazunori Yamauchi s svojimi besedami ni šel dlje od tega, kot pa da je potrdil, da o tej opciji razmišljajo, a da takšna odločitev ne pride zlahka.

Gran Turismo 7 medtem dobiva novo vsebino in posodobitve. Igra je pred kratkim končno omogočila prodajanje avtomobilov, pred kratkim pa je bil v igro vpeljana konceptna vizija Ferrari Vision. Dela se celo na čisto pravem filmu, ki ga režira Neil Blomkamp, izšel pa naj bi enkrat naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime