Nova Starship Troopers igra bo omogočala sodelovalno akcijo med 12 igralci

Ime Starship Troopers poznamo predvsem iz filma iz leta 1997, ki je nato dobil še kup nadaljevanj, a nobeno od teh ni doseglo kvalitete izvirnika. Nadaljevanjem je namreč večinoma ušlo dejstvo, da je bil original sicer akcijski film, ki pa je bil tudi dobra zamišljena satira, zaradi česar si je film pametno ogledati tudi danes. Mimogrede, če vam je do gledanja, lahko film pri nas pretočno predvajate preko servisa Disney+.

Satira in podajanje zgodbe ob stran, Starship Troopers je vseboval tudi dobro akcijsko zasnovo, ki je na tuj planet postavila vesoljske marince, ti pa so se morali spopasti s celo poplavo izjemno napadalnih žuželk, ki so na ljudi navalile v več izvedenkah. To je idealen izgovor za ustvarjanje dobre igre, a vse od leta 1997 se pod ime Starship Troopers ni zapisala nobena res kvalitetna igričarska izkušnja.

Zadnji naslov v Starship Troopers vesolju smo dobili junija, ko je izšla strategija Terran Command, razvijalec Offworld Industries, ki je poprej ustvaril igro Squad, pa zdaj dela na prvoosebni streljačini Starship Troopers: Extermination.

To ne bo enoigralska igra, ampak striktno večigralska izkušnja, v njej pa se ne boste borili proti drugim igralcem, ampak boste skočili v sodelovalne ekipe, ki bodo naenkrat štele 12 članov, ti pa se bodo nato združili v 4 manjše skupine.

Na voljo bo izbiranje igralnih razredov, ki se bodo delili na napadalne, defenzivne in podporne vloge, vse to pa bo hudo prav prišlo pri streljanju mrčesa. Vendar pa orožja ne bodo dovolj, saj je žuželk preprosto preveč, da bi jih lahko potamanili brez kritja, tako da bomo morali graditi tudi zidove, stolpe in podobne obrambne strukture.

Starship Troopers: Extermination je glede na kratka dražilnika videti zanimivo, razvijalec pa obljublja, da nas bo na začetku čakalo vsaj 5 različnih vrst žužkoidov, skozi posodobitve pa bomo dobili nove vrste napadalcev. Extermination izide enkrat naslednje leto na Steamu, tam pa bo sprva na voljo v sistemu Zgodnjega dostopa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime