Končno je tule daljši napovednik za serijo The Last of Us

HBO nas je za serijo The Last of Us že razveselil z dražilnikom, ki pa je bil v dolžino konkreten, zdaj pa so za nas sčarali še daljši video, ki je sicer samo za pol minute daljši od dražilnika, a je po drugi strani sestavljen iz povsem novih kadrov, tako da je ogled priporočen za vsakega navdušenca nad igrami The Last of Us.

Prva sezona nam bo povedala zgodbo originalne igre in ta nam je do sedaj že presneto dobro znana, saj smo jo zaradi dveh predelav doživeli že trikrat in zdaj se pripravlja že četrto gledanje potovanja skozi post-apokaliptično okolico ZDA, ki jo bosta opravila glavna junaka Joel in Ellie. Napovednik nam da vedeti, da bo štorija sledila enakim glavnim zapletom, kot smo jih videli tudi v igri: Joel se najprej upira dejstvu, da mora Ellie odpeljati do uporniškega gibanja Fireflies, a se nato premisli ko izve, da je punca unikatno odporna proti virusu in da zna biti zaradi tega edino upanje za rešitev človeštva. Situacija se nato zaplete, ko roke po Ellie stegnejo banditi, ki jih vodi David, ti pa za svoje preživetje ne grizljajo samo živalskega mesa.

Srečali bomo tudi vse stranske like, le da bodo tule imeli bolj razširjene vloge, saj je tole pač serija in pisci si lahko privoščijo več karakternega kovačenja pomembnih oseb. Za kratek čas se pred kamero pojavi Bill, ki ga bo igral Nick Offerman, ta pa v eni sceni stakne hudo strelno rano, kar se v igri ni zgodilo. Takšnih dogodkov bo kar nekaj, saj je ustvarjalec igričarske in televizijske serije Neil Druckmann že navrgel, da nam bo zgodba sicer znana, a da si bodo pri njej vseeno vzeli nekaj kreativne svobode.

Poskrbljeno bo tudi za nekaj skritih presenečenj, ki bodo rezervirana za poznavalce iger The Last of Us. Troy Baker, ki je v igrah posodil svoj glas Joelu, bo v seriji igral enega od banditov iz Davidove tolpe, medtem ko se Ashley Johnson, ki je v igrah svoj glas in stas posodila Ellie, pojavi v enem kadru kot njena mama, ki je ravno sredi brutalno napornega rojevanja.

Napovednik ni videti napačno, čeprav malce zmoti predelava pesmi Take On Me, ki je, tako kot je zdaj v navadi za Hollywoodske izdelke, pop pesem predelana v bolj resnobne tone. Sicer ta štiklc tule igra neko vlogo, saj ga je Ellie odigrala na kitaro v eni sceni igre The Last of Us Part 2, ampak zadeva vseeno izpade nekam nerodno. Malce bi potožil tudi nad tem, da so obleke junakov in stranskih oseb videti malce preveč čiste in premalo postapokaliptične, kar je za HBO čudno, saj se navadno v kostumografiji odrežejo nadpovprečno.

Serija The Last of Us, ki ji v Sloveniji ne bomo nataknili kakšnega prevedenega naslova, bo svojo premiero doživela 15. januarja 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime