Serija The Witcher: Blood Origin dobila daljši napovednik

Netflix nas želi prepričati, da je The Witcher vesolje vsaj tako obsežno kot tisto, ki nam ga je pričaral pisatelj George R.R. Martin s svojo povestjo Pesem ledu in ognja. Zato nam nameravajo v prihajajoči novi seriji The Witcher: Blood Origin vrniti v raziskovanje zgodovine, skočili pa bomo kar 1.200 let pred prve avanture Geralta in njegove kompanije.

Premiera je tako rekoč že pred vrati, zato je napočil tudi čas za daljši uradni napovednik. Zgodba se bo vrtela okoli kataklizmičnega dogodka Conjunction of the Spheres, katerega je avtor Andrzej Sapkowski v svojih knjigah samo bežno omenil, tule pa bo tole glavno vodilo dogajanja. Gre za enih največjih prelomnic v svetu Witcherja, saj preko različnih dimenzij v en svet vstopijo razne pošasti, z njimi pa se bodo izrodili tudi ljudje.

Preden pa se to zgodi bomo gledali nekaj političnih razpletov med vilinci in škrati, prerekanje pa ne bo ostalo samo pri besedah, ampak bodo lepo zapeli tudi meči. Sabljanje je videti vzdušno in krvavo, kar od nečesa, kar se dogaja v Witcherjevem izročilu, tudi pričakujemo. Politični razplet bo spremljal propad vilincev, ki so tisoč leta samo bleda senca samih sebe in so praktično sužnji ljudem, zaradi česar se morajo zanašati na uporništvo in partizanske zasede.

Dobri dve minuti dolg napovednik na koncu postreže tudi s presenečenjem, saj se iz kar nekje pojavi trubadur Jaskier, ki je eden najbolj priljubljenih junakov iz serije. Zakaj točno se je vrnil več kot 1000 let v preteklost ni jasno, a cinik v meni pravi, da se je Netflix ustrašil, da morda serije ne bo nihče gledal, če se v njej ne pojavi vsaj en znan obraz.

The Witcher: Blood Origin bo štel samo štiri epizode, te pa bomo lahko gledali od 25. decembra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime