The Last of Us Part 1 marca 2023 prihaja na PC in to po znižani ceni

Sony je spočel že veliko predelav iger, ki so njega dni bivale samo na njihovih lastnih konzolah in teren je zdaj pripravljen, da takšen prehod naredi tudi njihova najbolj popularna licenca, ki sliši na ime The Last of Us.

O predelavi prvega dela se je govoričilo že dolgo, Sony pa je novico uradno potrdil na podelitvi The Game Awards, žal pa nam pri tej napovedi ni pripravil kakšnega res udarnega napovednika ali pa nam postregel s kakšnimi podrobnimi informacijami glede specifikacij, ki jih bomo potrebovali za poganjanje v različnih ločljivostih.

Vemo samo to, da bo prehod doživel najnovejši del The Last of Us Part 1, ki je v sodobno grafično preobleko spravil original iz leta 2013 in da se bomo s pionirskim The Last of Us projektom na PC-ju poigrali že 3. marca 2023.

Morda najbolj zanimiva pri tej napovedi je cena, saj Steamova stran za predčasni nakup že stoji, na njej pa vidimo tudi ceno, ki znaša standardnih 60 €. Morda se zdaj sprašujete, od kje mi potem ideja, da v naslov članka zapišem dejstvo, da je zadeva prodajana po znižani ceni?

No, treba si je ogledati ceno igre na PlayStationu 5, saj tam Sony za isti izdelek zahteva kar 80 €, kar pomeni, da jo bodo PC igralci zopet odnesli bolje. Prav tako je treba pohvaliti založnika, da ni sledil trendu drugih založnikov, ki so začeli svoje igre dražiti tudi na PC-ju in cena 60 € je v 2022 postala že kar dobra kupčija.

V naši recenziji smo The Last of Us Part 1 označili za dobro predelavo, ki je vsekakor vredna igranja, a največji minus je bil cena, saj so igralci PlayStationa plačevali visoko ceno samo za nadgrajeno grafično podobo praktično enake igre. Pri predelavi za PC takšni pomisleki pri priporočanju igre izostanejo, saj računalničarji dobivajo povsem svežo igralno izkušnjo, zaradi česar si bo igra, če ne bodo nastale kakšne resne težave z optimizacijo, najverjetneje pri kritikih zaslužila tisto najvišjo oceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime