The Witcher 3 predelava je zdaj na voljo, hkrati pa je to postala najvišje ocenjena igra leta 2022

Igra The Witcher 3 iz leta 2015 je tako dobra, da je očitno kar dvakrat prevzela titulo najboljše igre leta, ki ji v igričarskih krogih pravimo Game of the Year oziroma GOTY.

Poljski razvijalec CD Projekt RED nas je 7 let nazaj naravnost odpihnil s predstavitvijo širokega in odprtega sveta, ki je bil preprosto čudovit za obisk, The Witcher 3 pa je zaslužil tako veliko cekinov, da je razvijalcu odprl vrata za izbiranje projektov po mili volji, zaradi česar so si takrat lahko privoščili izbiro povsem drugega žanra z igro Cyberpunk 2077, to pa se je leta 2020 izkazalo za malce nepremišljeno potezo.

Vendar pa je The Witcher 3, kljub svojim letom, še vedno zelo prodajan naslov, kar gre verjetno tudi na račun Netflixove serije. CDPR je končno prišel do spoznanja, da se v Witcherju skriva še ogromno zgodb, zato so najavili cel kup novih projektov, da pa vmes ne bomo samo sedeli praznih rok pa so poskrbeli za grafično obnovo tretje igre, ki je v podobi The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition izšla prav danes.

Za lastnike originalne igre je nadgradnja povsem brezplačna, Complete Edition pa s sabo prinaša cel kup grafičnih izboljšav, notri pa lahko najdemo tudi nekaj modifikacij, ki jih je prej razvila skupnost, CD Projekt RED pa se za izdajo Complete Edition povezal z originalnimi ustvarjalci in s skupnimi močmi so modderske izboljšave zaživele kot neločljiv del nove igralne izkušnje.

Prenovljena izdaja igre je največ pridobila na konzolah trenutne generacije, tako da se lastniki konzol PlayStation 5 in Xbox Series X zabavajo v višjih ločljivostih, hitrejšem nalaganju stopenj in lepši grafiki, ki ne poskrbi samo za nadgradnjo tekstur, ampak s pomočjo ray tracing osvetljevanja prenovi marsikakšno sceno znotraj stavb ali pa v divjini. YouTube je že poln detajlnih primerjav in presenetljivo včasih težko razločiš kakšne grafične izboljšave, a to gre na račun tega, da je tudi originalna igra po vseh teh letih še vedno videti presneto impresivno.

Ponovna izdaja igre pa je pripeljala tudi do nepričakovanega razpleta na Metacriticu. Tam je namreč igra za konzole PlayStation 5 dobila povsem nov vnos, saj namenska inačica te igre za to konzolo ni obstajala. In ta prenovljena izdaja se zdaj ponaša z oceno 97, s tem pa je letos prehitela tudi veleznani Elden Ring, ki je na podelitvi The Game Awards pričakovano odnesel nagrado najboljše igre leta 2022.

Tehnično gledano je tako The Witcher 3 postal najboljša igra letošnjika, a seveda so to še zgodnje ocene in če še kak kritik primakne nižjo oceno, zna po lestvici pasti navzdol. Vendar pa je vsaj zaenkrat razvijalec CD Projekt RED zopet med najbolj spoštovani imeni igričarske industrije, kar je po vseh težavah Cyberpunka 2077 zagotovo blagodejno za njihovo dušo.

Mimogrede, če se vam je zahotelo preigravanja prenovljenega The Witcherja, a še vedno ne posedujete originalne kopije igre, potem brž skočite na GOG. Tam je namreč tretji Veščec znižan za 80 % na vsega 9,99 €, cena pa zaobjema tudi oba odlična dodatka Hearts of Stone in in Blood and Wine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime