Hogwarts Legacy bo omogočal vihtenje prepovedanih smrtonosnih urokov

Tista res prva AAA igra, ki se bo dogajala v vesolju Harryja Potterja, je z vsakim mesecem videti bolj privlačno. Razvijalec Avalanche Studios nam je igro sicer že prodal s prvim napovednikom, ki je obljubljal prosto sprehajanje po širnem svetu Bradavičarke in vzgajanje prav svojega čarodeja, ki ga boste nato lahko peljali skozi šolanje, ob prostem času pa bomo lahko celo zapustili šolske hodnike in se na leteči metli odpravili v raziskovanje bližnjega gozda. Vse to so sanje vsakega pravega navdušenca nad Potterjevo zapuščino, zato okoli igre Hogwarts Legacy upravičeno obstaja kar nekaj pričakovanja.

Avalance je nedavno prikazal nov vpogled v njihov svet in ta je pokazal marsikaj novega, zagotovo najbolj zanimiva pa je opcijska stopnja, imenovana Dark Arts Battle Arena.

Gre v bistvu za gladiatorsko areno, čigar namen je boj proti različnim valovom nasprotnikov, na vas pa je, da vse to preživite in si s tem naberete nekaj privlačnih nagrad. Arena služi tudi temu, da vam pokaže nekaj najmočnejših urokov, ki jih boste med igranjem odklenili šele kasneje, medtem ko jih lahko tukaj uporabite takoj.

In ravno ti uroki v areni nakažejo, da Hogwarts Legacy ne bo tako nedolžna in otroška pripoved, kot pa so bile prve Potterjeve knjige. Igralec bo namreč lahko stopil na temno stran in z magično paličico bomo lahko začarali tudi prepovedane uroke. V zgornjem igralnem posnetku lahko vidimo, kako čarodej povsem brezbrižno uporabi napad Avada Kedavra, ki je eden od najmočnejših urokov za ubijanje in je bil tudi tisti, ki ga je Mrlakenstein uporabil za uničenje Harryjevih staršev.

V knjigah in filmih ni nihče niti pomislil, da bi uporabil Avado Kedavro, a Hogwarts Legacy se odvija kakšnih 100 let pred rojstvom Harryja, tako da očitno takrat do tega uroka niso imeli pomislekov. Kakor se Dark Arts Battle Arena sliši zanimivo, pa moramo kislo pripomniti, da bodo vstop vanjo dobili samo tisti Deluxe verzijo igre, ki je za 10 € dražja od navadne.

Hogwarts Legacy bi originalno moral že iziti v jeseni, a je razvijalec prestavil izid na 10. februar 2023. Na voljo bodo tudi različice igre za starejši konzoli PlayStation 4 in Xbox One, vendar se bo za njih izid pripetil aprila, medtem ko se bo igra na Nintendo Switchu pojavila šele enkrat junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Citat: “V knjigah in filmih ni nihče niti pomislil, da bi uporabil Avado Kedavro”
    Kako da ne, Mrlakenstein je ves čas vihtel praktično samo Avado Kedavro. Vsaj desetkrat smo jo videli.

    V igri je “Temna Arena” in samo tam bomo lahko po mili volji vihteli vse 3 prepovedane uroke na čelu z Avado Kedavro, ki ima za povrh izredno dolg cooldown. V sami igri pa to ne bo tako samoumevno.
    Rečeno je bilo, da bodo vsa naša dejanja imela hude in dolgoročne posledice., ki bodo vodila v močno različne konce igre. Takoj ko se boš na skrivaj naučil in uporabil kateregakoli izmed prepovedanih urokov boš nepreklicno prešel na temno stran iz katere ni vrnitve in zgodba bo vodila samo še v temačen konec poln uničenja. Izključitev iz šole ali končanje v zaporu Azkaban tudi ni izključeno. Uporaba oziroma učenje prepovedanih urokov bo kar težka odločitev.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime