Mladina je zasvojena s Fortnitom zato starši tožijo Epic Games

Založnik Epic Games je zdaj že stari znanec sodišč. Še vedno se pravdajo z Applom, leta nazaj pa jih je prizadel kup tožb iz strani manj in bolj slavnih, ki so bili mnenja, da izmišljeni plesi znotraj Fortnita nosijo tudi avtorske pravice, zaradi česar bi moral Epic Games na široko odpreti denarnico.

Te tožbe so bile sčasoma zavrnjene, zdaj pa se pripravlja nova skupinska tožba, ki tokrat prihaja iz strani jeznih staršev. Trojica staršev je v kanadskem mestu Quebec vložila tožba zoper založnika Epic Gamesa, ta pa naj bi svojo igro Fornite naredil preveč zasvojljivo, zaradi česar njihovi otroci ne počno drugega, kot pa gledajo v svoje monitorje in televizorje. V obtožnici sta dva starša priznala, da sta njuna otroka v igri zapravila več kot 7.000 ur in to v pičlih dveh letih, kar pomeni, da sta pomladka praktično vsak dan več ur igrala Fornite, eden od staršev pa je še zapisal, da je njegov otrok postal jezen, potem ko mu je želel preprečiti igranje na PC-ju.

Tožba tudi pravi, da so otroci zaradi svoje odvisnosti začeli kazati spremembe pri obnašanju, saj manj jedo in spijo, trpeti pa je začela tudi osebna higiena. Epic Games se je na tožbo odzval in jo označil za traparijo, saj Fortnite vsebuje orodja za starševski nadzor, preko katerega lahko starejši dobijo točen vpogled v vse igralne ure svojega otroka, hkrati pa mu lahko preprečijo nakup mikrotransakcij.

Vendar pa je sodišče v Kanadi ostalo neprepričano, sodnik Sylvain Lussier pa je po pregledu dokumentov odobril nadaljnji postopek tožbe. Sylvain je igranje Fortnita primerjal z odvisnostjo od cigaret in da je zaradi tega treba zadevo obravnavati povsem resno. Dodal je še, da dolgo nazaj tudi tobačna industrija ni bila nič spornega, kasneje pa je postalo jasno, da je kajenje še kako škodljivo zdravju. Se pa to ni zgodilo čez noč in tako bi bilo treba tudi v primeru Fortnita podrobno raziskati, kakšne vse posledice prinaša igranje te igre.

Tožbi so se zdaj pridružili tudi drugi starši in zanimivo bo na koncu videti razplet te drame. Ta skupinska tožba je bila zaenkrat odobrena samo za Kanado, medtem ko za ZDA in Evropo veljajo spet druga pravila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime