Lenovo in Motorola naj bi spočela nov telefon ThinkPhone

Podjetje Lenovo zna kmalu slediti korakom svojega tekmeca Asus-a in se kmalu preizkusiti tudi v svetu telefonov. Lenovo se sicer že dolgo ukvarja s proizvodnjo prenosnikov, nakar so skočili še na trg tablic, a pri področju pametnih telefonov še niso naredili prave poteze. To se zna spremeniti naslednje leto, saj naj bi podjetje skupaj z Motorolo spočelo svoj prvi telefon, ki mu bodo nadeli premišljen naslov ThinkPhone.

Takšna poteza je bila sicer že dolgo pričakovana, saj je Lenovo leta 2014 kupil Motorolo, a sta ob podjetji in znamki ostali ločeni in se niti nista mešali. Spletna stran The Tech Outlook pa pravi, da nas čaka njuno bližnje sodelovanje in produkt tega bo ThinkPhone, ki naj bi na sebi nosil kar konkretne strojne specifikacije.

thinkphone

Za razliko od Asusa, bo Lenovo s svojim telefonom ciljal na tiste uporabnike, ki imajo radi poslovne telefone, umirjenih linij in barv. To je tudi logično, saj je ime izpeljanka odlične serije poslovnih prenosnikov ThinkPad, zaradi česar bosta oba izdelka nosila vizualno usklajeni podobi.

ThinkPhone morda ne bo nosil RGB-ja, a za specifikacije se nam ni treba bati. Zaslon naj bi bil pOLED, ki se bo osveževal pri 144 Hz, poskrbljeno pa bo tudi za dobro, 5.000 mAh baterijo, ki bo podpirala hitro, 65 W polnjenje. Tudi kamere bodo dokaj impresivne: na zadnji strani nas čaka 50 MP glavna kamera, 13 MP ultraširoka in 2 MP leča za zaznavanje globine, medtem ko bomo za zajemanje sebkov uporabljali 32 MP kamero, ki bo uporabljala samodejno fokusiranje obraza.

Za procesorsko plat naj bi skrbel Snapdragon 8+ Gen 1, na voljo pa bo do 12 GB pomnilnika, medtem ko bomo pri prostoru za shranjevanje izbirali med 128, 256 in 512 GB modeli.

Specifikacije, ki jih je navrgel Tech Outlook niso videti slabe, žal pa nismo še dobili potrjenega datuma izida ali pa kakšne predvidene cene, vir teh govoric pa pravi, da zna ThinkPhone iziti že enkrat v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime