Henry Cavill bo igral vodilno vlogo filmskega vesolja Warhammer 40K

Filmski igralec Henry Cavill je neuradni predstavnik gikovske kulture, zato o njem tudi toliko pišemo. Cavill je tako predan igričar, da bi enkrat skoraj zamudil avdicijo, saj ga World of Warcraft preprosto ni želel izpustiti iz rok, že dolgo pa je znana tudi njegova predanost do fantazije, saj je morda ravno zaradi njega The Witcher sploh prišel do svojega rojstva na Netflixu.

Henry je imel v zadnjih mesecih kar nekaj pretresov glede svoje kariere. Najprej je napovedal izhod iz serije The Witcher, saj naj bi se vrnil v vnovično igranje Super-Mana, a novi vodja vesolja DC je imel drugačne načrte, zato se je moral Henry posloviti od nošnje pajkic.

Vendar pa časa za objokovanja usode ni, saj je Cavill še vedno močno zaželeno ime in tip se je odpravil kovati svoj naslednji izziv, ki je zanj praktično sanjski. Igralec je namreč znan tudi po svoji privrženosti do vsega kar se tiče fantazijskega izročila Warhammer. Tip si dejansko lasti cel kup fizičnih figuric iz tega vesolja, ki jih je nato sam ročno pobarval – svoj hobi je slavno zagovarjal na pogovorni oddaji The Graham Norton Show, kjer si je voditelj celo drznil zamešati Warhammer z Warcraftom.

In zdaj bo Henry igral glavno vlogo kovanja povsem novega Warhammer 40K filmskega vesolja, saj je Games Workshop podpisal pogodbo z Amazonom, ta pa zaobjema pravice za izdelavo filmov in televizijskih serij. Games Workshop tako obilne in mastne pogodbe še ni podpisal v izjavi za javnost so zapisali, da bodo še naprej izdelovali miniaturne figurice, a zdaj je napočil čas, da silno bogato štorijalno izročilo Warhammerja spozna tudi širša množica.

Kaj vse načrtujeta Games Workshop in Amazon Studios še ni znano, vemo pa, da bo pri kovanju vsebine veliko vlogo nosil ravno igralec Henry Cavill. Ta bo v filmu ali seriji nosil glavno vlogo, hkrati pa bo svoje znanje Warhammerja uporabil kot izvršni producent. Ni treba dvakrat poudarjati, da je Henry nad novim izzivom naravnost navdušen – na Instagramu je zapisal, da si je to želel že 22 let in da vsem oboževalcem Warhammerja že zdaj obljublja spoštovanje do licence, zapis pa je zaključil z besedami: “For The Emperor!”.

Kot rečeno, Warhammer 40K vesolje je že zdaj ogromno, saj obsega desetine knjig in celo lepo število iger. Če se morda še niste spustili v raziskovanje tega brutalnega znanstveno-fantastičnega okoliša, potem je morda najbolje začeti pri trojici knjig, ki jih je spisal angleški pisatelj Dan Abnett, njegova trilogija Eisenhorn zaobjema zgodbe Xenos, Malleus in Hereticus, ki so po mnenju mnogih eden najboljših uvodov v Warhammer 40K. Games Workshop je leta 2019 celo oznanil delo na Eisenhorn televizijski seriji, a od takrat glede tega projekta nismo dobili posodobitev, morda pa ga bo zdaj do konca pripeljal ravno novi lastnik Amazon.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime