Epic Games danes tala brezplačne kopije igre Wolfenstein: The New Order

Ne vem za vas, ampak osebno presneto pogrešam serijo prvoosebnih streljank Wolfenstein, ki so se v svetu igričarstva rodile desetletja nazaj, razvijalec MachineGames pa je leta 2014 v obliki igre Wolfenstein: The New Order poskrbel za ponovno oživitev junaka BJ Blazkowicza, ki v alternativni verziji zgodovine najraje pošteno obračuna s celo zalego nacijev in to preko dokaj linearne kampanje, ki pa vsebuje res zanimivo zasnovane stopnje in igralne elemente.

The New Order nam je za svoj čas dostavil naravnost fenomenalno grafično podobo, ki je bila zgrajena na pogonu id Tech 5 in pri nedavnem preigravanju sem spoznal, da se je ta zdaj že 8 let stari naslov prav dobro postaral. Grafično jo je sicer malce načel zob časa ampak strelska akcija je še vedno užitna, edino kar bi potožil je zoprno pobiranje streliva, saj tega navadno odtrgate iz mrtvih rok nacijev, za to pa je vsakič treba stisniti namensko tipko, enako velja tudi za pobiranje oklepa. In ne, na PC-ju na ćalost ne obstaja modifikacija, ki bi vsa ta opravila naredila samodejno.

Digitalna trgovina Epic Games te dni praznuje svoje tradicionalno božično praznovanje, ki vsak dan podeli po eno novo brezplačno igro in danes je na svojo vrsto prišel ravno Wolfenstein: The New Order. Epic Games je tale naslov enkrat že podelil v preteklosti, a morda ga takrat niste ujeli in ste zdaj dobili novo priložnost, ta pa se izteče danes, 21. decembra ob 17.00, takrat pa na vrsto pride nova misteriozna igra.

Kar se tiče Wolfensteina, je franšiza po The New Orderju dobila še nekaj novih delov. Leta 2015 je izšel The Old Blood, leta 2018 pa Wolfenstein II: The New Colossus. Zadnja igra v tej franšizi je bila Wolfenstein: Youngblood, ki pa je bila nekakšen eksperimentalen večigralski sodelovalen preizkus, žal pa se ta ni prav dobro prodal. Prihodnost franšize Wolfenstein je zaenkrat nejasna – razvijalec MachineGames ima trenutno polne roke dela z novo igro, ki pa se bo vrtela okoli Indiane Jonesa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime