Žal se zdi, da je nova serija The Witcher: Blood Origin dokaj zanič

Poskušam se držati nauka, da ne sodim knjige po platnici, ampak včasih, samo občasno, ti je vse jasno že takoj ko si za neko stvar ogledaš prvi napovednik in ko si v sojenju iger in filmov že malce iztreniran, se ta slab občutek po napovedniku velikokrat izkaže za pravilnega.

To se je izkazalo za pravilno tezo pri zadnji seriji Resident Evil, ki je bila zaradi poraznih rezultatov na Netflixu preklicana že takoj po 1. sezoni, podobna usoda pa zna zdaj čakati tudi frišno serijo The Witcher: Blood Origin.

Da je s serijo nekaj narobe sicer ni jasno kar na prvi pogled. V Sloveniji je tole trenutno tretje najbolj gledan izdelek, medtem ko se je pri Američanih celo zavihtel na 1. mesto glede gledanosti. Vendar pa visoka gledanost ni enako kot kvaliteta in to takoj postane jasno, ko si skočimo ogledati ocene kritikov in gledalcev na straneh RottenTomatoes in IMDb.

Na RottenTomatoes drži serija trenutno naravnost katastrofalne ocene. Kritiki so ji podelili 33 %, občinstvo pa vsega 10 %. Za primerjavo lahko vzamemo prej omenjeno serijo Resident Evil, ki je ob izidu podrla rekord najslabše ocenjene Netflixove serije iz strani občinstva. Ta serija zdaj drži oceno 26 % in The Witcher: Blood Origin je tako postal absolutni rekorder glede spodnjega dela lestvice.

Tudi na IMDb-ju zadevi ne gre preveč dobro, saj je po 14k podeljenih ocenah številka ustavljena na ubornih 4.0/10.

Kritiki in gledalci se pritožujejo nad marsičem. Nekateri grajajo slabo zgodbo, spet drugim niso všeč kostumi, tretji se pritožujejo nad slabim igranjem. Seveda se je pri gledalcih našlo tudi nekaj tistih, ki serijo obtožujejo, da je preveč “woke” in nekateri preprosto ne morejo požreti dejstva, da so vilinci lahko temnopolti in da znajo ženske zavihteti kakšno večjo sekiro.

Netflix se je glede Witcherja zdaj znašel v precepu. V to franšizo so namreč položili ogromno upanja in veliko, veliko denarja, vendar pa jim zadeve počasi polzijo skozi prste. Jezo so si najprej nakopali pisci originalne serije, ki so javno priznali, da jim ni bila preveč všeč originalna zgodba izpod rok poljskega pisatelja Andrzeja Sapkowskega. Nato je serijo zapustil vodilni mož Henry Cavill, ki je očitno slutil bližajoče temne oblake, mnogi pa so serijo gledali ravno zaradi njega. Zdaj se morajo spopadati še s slabimi ocenami za Blood Origin in kdo ve, koliko časa bodo sploh še vztrajali pri tej licenci.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime