Ste vedeli, da je v 2022 potekal turnir iz igre Call of Duty 1?

Call of Duty: Modern Warfare II je morda res spet rušil rekorde v prodaji in Warzone 2.0 vsebuje polne strežnike igralcev, vendar pa nekaterim igralcem novejša formula CoD naslovov enostavno smrdi. Nekateri še vedno prisegajo na začetke franšize – večina je navdušenih nad igro Call of Duty 2, a tudi čisto prvi del iz leta 2003 vsebuje svoje privržence, ki se 20 let kasneje še vedno zadržujejo na strežnikih.

Prvi Call of Duty resda ne vsebuje igralnih novitet, ki so jih prinesla mnogoštevilna nadaljevanja, ta pa med drugim vključujejo sodobno grafično preobleko, nadgrajevanje orožij, ogromne mape, nagrade za zaporedne uboje oziroma “killstreake” in celega kupa igralnih načinov. Original ne omogoča niti šprintanja po mapi, saj je vse usmerjeno v bolj počasno in taktično preudarno igranje, tukaj pa šteje vsak strel.

Veterani serije so zato prepričani, da sta edino prva dva Call of Dutyja vredna igranja, saj nagrajujeta pameten pristop, igralec pa se ne more zanašati na nič drugo kot pa samo na svojo sposobnost hitrih reakcij in natančnega merjenja. In takšnih igralcev ni malo – ravno nasprotno, nabralo se jih je dovolj, da smo lani na Balkanu dobili večji turnir ravno iz te igre, navdušenci nad to igro pa so se lahko pozabavali z bogatimi nagradami.

Turnir se je odvil novembra in sicer v Zagrebu, tam pa se nahaja prav poseben igričarski center zabave HOG oziroma Hall of Game. Na stole se je usedlo 16 pet-članskih ekip in to iz kar 11 različnih držav, na koncu pa je slavila ekipa TMO oziroma The Myth of, ki so pobasali v roke pokal, si v plastične kozarčke natočili nekaj šampanjca in v denarnice pospravili tudi nekaj denarja. Turnir je vseboval denarni sklad v vrednosti 2.300 €, zraven pa je bilo podeljene tudi nekaj opreme, v vrednosti 1.000 €.

Galerijo slik in več informacij najdete na organizatorjevi strani turnirja. Hrvatom lahko zavidamo, saj so lani spočeli več takšnih turnirjev v živo, medtem ko v Sloveniji e-športna scena sameva. Veliko vlogo pri temu sicer igra samo prizorišče, saj je HOG pravi igričarski center, z več kot 40 PC-ji, konzolami in vso pripravljeno periferijo, medtem ko pri nas nečesa takšnega preprosto nimamo. Sicer smo leta nazaj poskušali v Ljubljani vzpostaviti gaming bar StageOne, žal pa se je tisti projekt od začetka tepel s finančnimi problemi, dokler na koncu ni šel pod rušo.

Mi pa ne nameravamo počivati in tudi v letu 2023 se vračamo s našimi Lockdown spletnimi turnirji, GAMING-POPup dogodki in dodatni presenečenji. Na našem forumu pa se je odprla razprava o ešportnih dogodkih v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime