Najboljši mod leta je postal Entropy: Zero 2, ki pove drugo stran igre Half-Life 2

Originalni Half-Life se meni osebno ni priljubil samo zaradi zanimive kampanje, kjer smo skozi hodnike laboratorija Black Mesa pohajkovali v vlogi Gordona Freemana, ampak tudi na račun enega vidika, ki pri prvi igri ni veliko opevan: zgodbe. Prvi Half-Life nam je navrgel zanimivo premiso, ampak je igralca ves čas tudi malce držal v temi, tako da ti nikoli ni bil povsem jasen celoten zaplet dogodkov in zakaj so zli vesoljci sploh napadli zemljo, še bolj pa si se čudil temu, da te zaradi nekega razloga napadajo ameriški marinci, ki ti niso sploh pustili do besede.

Skozi igranje si zaradi tega ves čas na trnih, saj počasi razpletaš klobčič zgodbe, hkrati pa nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom. Nato smo dobili še dve razširitvi, ki sta zgodbo povedali iz drugačnih smeri: Opposing Force nam je razložil zgodbo vojaka Sheparda, Blue Shift pa varnostnika Barneyja.

Za Half-Life 2 takšnih dodatkov, kjer bi zgodbo izkusili iz druge plati, nismo dobili nikoli, zato bo to praznino poskušala zapolniti modderska skupnost. In ta se je letos odrezala odlično, saj smo avgusta prejeli projekt Entropy : Zero 2, mod pa s sabo prinaša bogato kampanjo, sestavljeno iz sedmih poglavij, preigrali pa jo bomo v vlogi Combat Elite vojaka, ki bo s svojo posadko poskušal ujeti znanstvenico Judith Mossman.

Entropy : Zero 2 ponuja raznovrstne stopnje, ki nas bodo popeljali tudi po poti Freemana in zadeva je videti kot resnični profesionalni produkt. Mod ne dostavi samo odlične strelske izkušnje, ampak ponudi tudi stvari, ki jih v originalu nismo mogli izkusiti, kot je denimo poveljevanje četi vojakov in vihtenje unikatnih orožij tipa granata, ki v nek vrtinec posrka nasprotnike, ven pa izvrže nove nevarnosti.

Avtorji so tudi izboljšali umetno inteligenco nasprotnikov ter dodali nekaj miselnih orehov, zgodba pa se očitno napaja tudi iz Portal vesolja, saj v roke primemo tiste samostoječe strojnice, vsake toliko pa naletimo na znane spremljevalne kocke.

Spletna stran Modbb je Entropy : Zero 2 izglasovala za najboljši mod leta 2022, kar so vsekakor visoke hvale – enako nagrado je lani prevzela odlična modifikacija The Chronicles Of Myrtana: Archolos. Mod lahko namestite kar preko Steama, za igranje pa potrebujete v knjižnici držati licenčno kopijo igre Half-Life 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime