YouTuber Dunkey razkril prvo igro, ki bo izšla pod njegovo znamko BigMode

Priljubljeni YouTuber videogamedunkey se je lani septembra odločil, da ima dovolj samo delanja humorističnih prispevkov iz raznoraznih naslovov in da želi pri njihovih kreacijah držati bolj odločilno vlogo. Skupaj z ženo sta se zato odločila splaviti svojo založniško hišo BigMode, primarni namen te pa je denarno podpreti tiste indie naslove, ki nosijo veliko potenciala in potrebujejo dodatno finančno zalogo, da pridejo do cilja.

Najava BigModa je znotraj igričarske industrije sprožila kar nekaj burnih debat. Dunkeyjeva najava je bila malce nerodna, saj svojega novega podjetja ni znal ravno dobro podati in ustanovitev BigModa je najbolj zagovarjal z besedami, da je sam preigral že ogromno iger in da želi zalagati samo dobre naslove in ne tiste, ki ne nosijo potenciala. Kritiki so bili zato mnenja, da se Dunkey podaja na to pot povsem brez izkušenj in da se zna veliko indie razvijalcev pri njemu opeči, saj se možakar ne zaveda, kaj vse spada v izdajo nove igre – pa četudi je ta samo indie in zahteva manj proračuna.

YouTuber pa kljub kritikam nadaljuje svojo pot in BigMode je nedavno najavil svoj čisto prvi projekt, ki bo postala platformščina Animal Well.

Tole bo pikslasta 2D igra, kjer boste skozi različne stopnje vodili majno, rjavo packo, ta pa bo lahko preskočila marsikakšno oviro, bežala pred sovražniki in celo sprožala nekatera primitivna orožja. Igra bo nelinearna, tako da se boste lahko odpravili v več različnih smeri, na poti pa vas bo čakalo kar nekaj ugank, ki bodo preprečevale pot naprej.

Animal Well je na prvi pogled videti kot tipična pikslasta 2D igra, ki jih ima Steam že milijon, vendar pa vseeno od konkurence odstopa po nekaterih unikatnih vizualnih elementih, celotna igra pa je tudi plod dela samo enega človeka.

Animal Well še nima datuma izida, na Steamu pa si lahko zadevo dodate pod seznam želja. Zanimivo je tudi to, da bo igra izšla zgolj na PC-ju in konzoli PlayStation 5, čeprav je vizualna podoba takšna, da bi lahko igra tekla tudi na veliko šibkejših zadevah. Morda je tule vlogo igral ravno Dunkey, ki je po duši igričar in bi rad projekte čimprej preselil na najnovejše platforme in pustil prejšnjo generacijo konzol zadaj, vendar pa si bo s tem odrezal tudi nekaj potencialnega dobička.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime