Justin Roiland, ustvarjalec serije Rick and Morty, obtožen nasilja nad partnerko

Leto 2023 bo očitno tisto, kjer bomo spoznali, da niso vsi slavni vzorniki ravno takšni, kot smo si jih predstavljali. Še vedno se ni pomirila afera glede Andrewa Callaghana, ki je bil nedavno obtožen spolnega nadlegovanja vsaj dveh deklet, a pred nami je že nov odmeven zaplet. Ta se je začel sicer že januarja 2020, a vse do sedaj ni prišel v javnost, zdaj pa se je do novice pri dokopal NBC News.

Tika se slavnega Justina Roilanda, ki je eden od dveh glavnih ustvarjalcev popularne serije Rick and Morty, v njej pa je svoje glasilke posodil celemu kupu likov. Justin je leta 2016 započel tudi igričarski studio, ki je lani izvrgel svoj prvi naslov High On Life in tudi pri stvaritvi tega je Justin igral eno večjih vlog. Žal pa je bilo njegovo zasebno življenje v razburkanih vodah in 19. januarja 2020 se je zgodil en večji incident.

Roiland je bil takrat v razmerju z anonimno punco, par pa se je na ta dan sporekel, kar je pripeljalo do fizičnega nasilja. Maja istega leta je bila proti Roilandu vložena obtožnica, zaradi katere je bil avgusta aretiran in kasneje izpuščen iz pripora, za to čast pa je moral plačati 50.000 dolarjev varščine. Oktobra istega leta je prejel prepoved približevanja na manj kot 30 metrov.

Roiland je bil zdaj uradno obtožen nasilnega napada, zraven pa se bo moral braniti še pred obtožbo, ki ji v ameriškem zakoniku pravijo lažni zapor. Gre za dejanje, ko žrtvi nekdo prepreči odhod iz določene lokacije, kot je denimo stanovanje ali pa avto.

Justin se je včeraj pojavil na prvem zaslišanju, pri njem pa se je zagovarjal kot nedolžen. Pred sodnika bo moral še enkrat stopiti 27. aprila, a datum za sojenje še ni bil napovedan, je pa Roilandov odvetnik izjavil, da mu je tožilstvo podalo ponudbo za izvensodno poravnavo, ki pa je še ni sprejel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime