Sony z novim napovednikom obljublja rodovitno leto 2023 in upokojitev konzole PlayStation 4

Medtem, ko potrpežljivo čakamo, da Sony za nas pripravi kakšno obsežnejšo konferenco tipa State of Play, ki jo je nazadnje pripravil septembra lani, se bomo morali zadovoljiti z novim napovednikom, ki prikaže tiste najbolj zanimive naslove letošnjega leta.

In bera ni majhna. Sicer smo že večkrat zapisali, da bomo letos dobili cel kup iger, ki so bile napovedane že vnaprej ali pa so bile v 2023 prestavljene od lani. Teh naslovov je dovolj, da je imel Sony dovolj posnetkov za dvominutni video, seveda pa ne smemo pozabiti, da tudi Microsoft za letos pripravlja cel kup svojih projektov, ki jih nameravajo bolj podrobno razkriti konec januarja.

Kar se tiče ekskluziv Sonyjeve lastne produkcije je bera bolj skromna, saj sta zaenkrat uradno razkrita bila samo Spider-Man 2 in Horizon Call of the Mountain. Vendar pa je tule še kar nekaj iger iz strani drugih založnikov, kot sta denimo Forsaken in Final Fantasy 16 – ob prihajata iz strani založnika Square Enix in bosta igralna samo na konzoli PlayStation 5.

Ostali naslovi se bodo pojavili tudi na PC-ju in konzoli Xbox Series X, je pa zanimivo dejstvo, da boste v seznamu našli bolj malo iger, ki jih bomo lahko poganjali tudi na konzoli PlayStation 4. To je navsezadnje razumljivo, saj je PS4 zdaj star že 10 let in gre lahko zasluženo v upokojitev. Microsoft je sicer že konec 2020 zaustavil proizvodnjo konzole Xbox One, Sony pa je lani, zaradi vsega pomanjkanja, naročil proizvodnjo milijon dodatnih konzol PlayStation 4. Zaloge aktualnega PlayStationa 5 naj bi zdaj končno dosegle povpraševanje in Sony je na konferenci CES zatrdil, da je pomanjkanja teh zdaj vendarle konec.

Poleg vseh teh iger namerava Sony čez pičel mesec izstreliti tudi naslednjo generacijo VR očal PS VR2, ki jih bomo lahko uporabljali izključno na PlayStationu 5. Za nadgradnjo konzole je tako napočil skrajni čas in če te še vedno ne najdete nikjer, obiščite naš uradni sledilnik, ki spremlja zalogo konzol v vseh večjih slovenskih trgovinah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime