Igra The Last Of Us Part 1 zaradi HBO-jeve serije poskočila v prodaji

Razvijalci in založniki se radi pohvalijo s prodajo – če je ta dobra. V nasprotnem primeru so pridno tiho in ta tišina je obeležila tudi predelavo igre The Last of Us, ki je izšla samo za konzolo PlayStation 5 in to pod ceno 80 €.

Veliko kritikov, med njimi smo bili tudi mi, smo se upravičeno spraševali o smiselnosti te predelave, hkrati pa se nam je cena zdela pretirana. Vendar pa se zdi, da je Sony takrat igral napredni 4D šah, saj predelava ni bila nujno namenjena veteranskim igralcem, ampak tistim, ki se z igro pred tem še niso srečali ter vsem gledalcem, ki jih bo prevzela nedavno izdana premiera serije na HBO-ju.

Strategija se je očitno obnesla, saj spletna stran Games Industry poroča o masovnem skoku glede prodaje. Digitalnih številk sicer nimamo, zato se je treba zanašati samo na prodajo fizičnih kopij znotraj Združenega kraljestva. Vendar pa so številke dovolj zgovorne, da lahko predvidevamo velik poskok prodaje tudi znotraj digitalne trgovine. Sveži podatki prodajne lestvice kažejo, da je The Last Of Us Part 1 zabeležil kar 238 % skok v prodaji, zaradi česar se je igra zavihtela na 20. mesto najbolj prodanih iger. Dobro se je odrezala tudi prejšnja verzija igre The Last of Us: Remastered, ki je prav prišla tistim, ki si lastijo samo konzolo PlayStation 4 in bi radi zgodbo izkusili na cenejši način – tam se je prodaja povečala za 322 %, s čimer si je igra prislužila 32. mesto. Sicer trenutno na vrhu kraljuje novoizdana ekskluziva za Nintendo Switch, Fire Emblem Engage, drugo mesto pripada igri FIFA 23, na tretje pa je padel God of War Ragnarok.

Igra je šla za med kljub dejstvu, da je za njo treba še vedno odšteti polnih 80 €. A ne povsod – trgovina EIGRE.si ponuja fizično verzijo za vsega 60 €.

Internet je te dni poln debat glede HBO-jeve serije. Nedavno izdana druga epizoda serije je naenkrat pred televizorje privabila 5,7 milijona gledalcev, kar je za 22 % več v primerjavi s premiero. Warner je ponosno zapisal, da je to največji poskok v gledanosti HBO-jeve originalne produkcije doslej in nekako je že zdaj logično, da bo 2. sezona kmalu uradno potrjena.

Tudi Google je za vse obiskovalce iskalnika pripravil manjše presenečenje. Če v iskalnik vtipkate frazo “The Last of Us”, se vam bo spodaj izrisala rdeča gobica, ob kliku te vam bodo ekran prevzele glive, ki so glavni krivec za apokalipso serije in iger.

Prodaja The Last of Us Part 1 bo doživela še en poskok, saj se za marec pripravlja predelava igre za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime