Forza Motorsport je v prvem igralnem posnetku videti odlično

Microsoft je včeraj uradno bolj podrobno razkril naslednji del dirkaške serije Forza Motorsport, ki si na področju napol realističnih dirkalnih simulacij že dolgo izmenjuje udarce s Sonyjevo franšizo Gran Turismo.

In zadeva je videti odlično. Forza Motorsport tokrat ne bo nosila številke, čeprav je to zdaj že osmi del te serije, in morda to nakazuje na dejstvo, da namerava Microsoft franšizo zagnati na novo. To ne bi bilo presenetljivo, saj bo tole prva dirkačina izpod znamke Forza, ki bo izdelana izključno za konzolo nove generacije Xbox Series X in PC, medtem ko Xbox One počasi odhaja v zaslužen pokoj.

Ni presenetljivo potem, da je šla večina prezentacije v vidih tehničnih naprednosti. In teh je kar nekaj, saj je razvijalec Turn 10 ponosno najavil, da so sistem osvetlitve povsem prenovili in zdaj bomo med dirkanjem spremljali prelestne učinke ray tracinga. Veliko so vložili tudi v prenovo grafične plati, kjer izstopa sama barva na avtomobilih, ki bo zdaj veliko bolj realistična. Pri podrobnostih so šli celo tako daleč, da se bo zdaj na našem avtu poznala vsaka praska, med dirkanjem pa se bo na primernih mestih nabirala umazanija.

Veliko napora je šlo tudi v proizvodnjo vernega zvoka. Turn 10 pravi, da bo tole najboljše zveneča Forza do sedaj in realistično ne bodo rohneli samo motorji, ampak nam bo bobniče blagoslovilo tudi cviljenje gum in slišati bo moč skoraj vsak premikajoči del motorja na sprednjem ali zadnjem koncu avtomobila.

Manjkalo ne bo niti vsebine. Čaka nas več kot 500 licenčnih avtomobilov, ki jim bo moč nadeti več kot 800 nadgradenj. Vse bo seveda natančno modelirano in, tako kot pri Gran Turismu, bomo največ užitkov potegnili iz kamere, ki bo nameščena iz natančno poustvarjene kabine. Turn 10 je priskrbel tudi 20 različnih okolic, ki bodo vsebovale svoje licenčne proge, med njimi pa so še posebej izpostavili dirkališče Grand Prix Circuit iz Južne Afrike.

Tehnični vidik igre je res impresiven, še posebej če bo držala obljuba, da bomo to impresivno podobo lahko na konzoli Xbox Series X poganjali pri ločljivosti 4K in 60 sličicah na sekundo in to z vklopljenim ray tracingom.

Edina slaba novica iz predstavitve se tiče datuma izida. Ta še vedno ni znan, a Microsoft obljublja, da bo Forza Motorsport izšla enkrat letos za konzolo Xbox Series X in PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime