WoW je izginil iz Kitajske, a Kitajci so že naredili svojega klona Tarisland

Blizzard je pred nekaj dnevi prekinil 14-letno partnerstvo s kitajskim založnikom NetEase, s tem pa so izgubili tudi dostop do kitajskega trga, ki je sestavljal velik del strežniške populacije. Medtem, ko Blizzard išče novega partnerja, pa Kitajci ne točijo solz in kitajski založnik Tencent je vse skupaj premeteno izkoristil za promocijo svojega novega MMO-ja Tarisland, ki je sicer videti čudovito, a več kot očitno se zadeva močno zgleduje, če ne naravnost kopira Blizzardov World of Warcraft.

Prvi napovednik nam pričara izkušnjo, ob kateri boste zagotovo dobili občutek deja vu-ja. Tu je lepa, rahlo risankasta grafična podoba, bojevniki različnih razredov, pozdravi pa nas celo ogromen zmaj, ki močno spominja na Deathwinga.

Zmaje bomo lahko očitno tudi jahali, kar je sposojeno iz World of Warcraftove zadnje razširitve Dragonflight, podobnosti pa tule še niti približno ni konec. Same stopnje in temnice so videti kot nekaj, kar je nekdo direktno prekopiral iz Blizzarovega MMO-ja, v enem kadru pa lahko vidimo nekoga, ki na hrbtu nosi orožji warglaive – takšna oprema je prepoznavni znak igralnega razreda Demon Hunter, ki, spet, izhaja iz World of Warcrafta. Da ogromnega letečega mesta, ki bi ga zlahka označili za olepšani Dalaran, sploh ne omenjamo.

Igralci so začeli Tarisland označevati za klona World of Warcrafta, na to pa se je odzval celo Chris Metzen, ki je bil nekoč glavno ime Warcrafta, preden ni zapustil Blizzard in se pred kratkim spet vrnil v vlogi svetovalca dizajna.

Čeprav je Tarisland resda malce preveč resno vzel pregovor “kopiranje je največji kompliment”, je moral Tencent vseeno v razvoj vložiti leta dela, saj spočetje MMO-ja, čeprav kloniranega, ni mačji kašelj in treba je priznati, da je Tarisland v napovedniku videti dokaj privlačno. Datuma izida zaenkrat še nimamo, založnik pa pred izidom načrtuje vsaj eno zaprto beto, ki bo na voljo samo kitajskim igralcem, končni izid pa je načrtovan tako za PC, kot tudi za mobilni platformi iOS in Android.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime