Resident Evil 4 Remake bo imel stranske naloge in zanič dež

Kmalu bomo dobili dve prenovljeni izkušnji znotraj sveta serije Resident Evil. Še ta mesec bodo za konzolo PlayStation 5 izšla nova očala PS VR2, ki bodo dobila goro iger in ena med njimi bo tudi predelana inačica Resident Evil Village, ki nam bo, tako kot je to storil sedmi del za originalna VR očala PS VR.

A veliko več pozornosti bo pritegnila predelava Resident Evil 4 Remake, na kateri dela enaka Capcomova ekipa, ki je leta nazaj tako čudovito obnovila drugi del. Nadgradnja četrtega dela bo za razvijalca še večji zalogaj, saj se original še danes dobro drži in govorimo o igri, ki je med privrženci franšize najbolj cenjena. Resident Evil 4 Remake se tako ne bo smel preveč ločiti od prvenca, a igralci poleg izboljšane grafične podobe in animacij upravičeno pričakujejo še kakšno dodatno dobrino, ki bo igralno formulo bolje prilagodila za novodobne igralce.

In vse kar je zaenkrat predelava pokazala je videti dobro, spletna stran Game Informer pa se je pred kratkim dokopala do dobrih 12 minut igranja, ki pokažejo marsikaj zanimivega. Zgodba bo zvesto sledila stopinjam originala, a stopnje bodo razširjene ali pa premešane, osebe, ki jih bomo nagovarjali preko glavnega junaka Leona S. Kennedyja pa bodo imele več osebnosti.

Čaka nas tudi povsem nova vsebina, saj bo predelava s sabo prinesla tudi koncept stranskih nalog. Te ne bodo nekaj preveč naprednega, saj so bolj opravila, ki so zapisana na okoli razpršenih listih papirja, a če jih uspešno opravimo, bomo v zameno dobili lepo nagrado, ki jo nato lahko prodamo v zameno za zlatnike, te pa nato plodno izkoristimo za nadgradnjo naših orožij.

Igralni posnetek pa ni navdušil v vseh pogledih, saj so se igralci začeli pritoževati nad eno nenavadnostjo in do je dež. Tega je na tej stopnji cel kup in res je nekam nenavaden, saj so debele kaplje videti kot neka zavesa oziroma filter, ki bi ga namestil čez sliko. Dež izpade nekam komično, saj je videti kot da pada samo direktno pred nami in ne po celem svetu. Nekaj takšnega smo sicer že videli v predelavi trilogije iger GTA The Trilogy in čeprav dež v Resident Evil 4 Remake ni tako zapretiravan, je vseeno moteč.

Zaradi vseh glasnih pritožb bo Capcom zadevo verjetno popravil pred izidom, ki se bo zgodil že 24. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime