Mario v obliki HBO-jeve drame

Zadnjih nekaj let je postalo boleče očitno, da je Hollywoodu uradno zmanjkalo originalnega materiala zato za scenariji svojih kinematografskih pripovedi pogledujejo v vse smeri. Praktično vsaka kvalitetna knjiga bo danes slej ali prej prejela predelavo na televizijski ekran, tarča pa je postala tudi industrija videoiger.

Iz soda iger poskuša filmska industrija zajeti svojo uspešnico že dlje časa, a večkrat smo prejeli podpovprečne izdelke, kot pa kaj res kvalitetnega. Stvari so se začele spreminjati ko so studii pogruntali, da je treba za ustvarjanje kvalitetnega izdelka v razvoj vložiti nekaj cekinov in šele nato bodo takšne predelave pritegnile občinstvo in pozitivne ocene kritikov. To je dobro dokazala frišna HBO-jeva serija The Last of Us, ki z vsako novo epizodo podira rekorde gledanosti, zvezdnik tega televizijskega fenomena Pedro Pascal pa je nedavno nastopil v zabavnem SNL-jevem skeču, ki je dobro znanega Maria postavil v neizprosno in temačno dramo, ki je hudo podobna The Last of Us.

Tri minute dolgi video nas postavi v porušeno Mushroom kraljestvo, Mario pa ima pred sabo novo nalogo: tihotapljenje novega tovora, ki je tokrat princesa Peach. Naloga ne bo lahka, saj po cestah straši Bowser, Mario pa bo v pomoč moral priklicati nekatere stare pomagače. Tu je Luigi, ki tokrat vihti ogromno šibrovko, Yoshi, ki je biseksualec in Toad, ki je prav tako biseksualec.

Skeč ni samo zabaven, ampak je bilo v njega vloženega tudi nekaj proračuna. Proga, po kateri se Mario zapodi v svoji kart formuli je videti kot nekaj, kar bi lahko Nintendo zares prodajal kot DLC za igro Super Mario Kart 8, Goombe v vlogi Clickerjev pa je nekaj, kar bomo zagotovo dobili v obliki nekega moda, ko The Last of Us Part 1 vendarle enkrat prispe na PC.

Mario se bo sicer zares preselil v filmski svet, le da The Super Mario Bros. Movie zagotovo ne bo tako dramatičen, ko se bo aprila rodil na kino platnih po vsem svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime