Nintendo presenetil in včeraj dostavil predelavo igre Metroid Prime

Tako kot je prejšnji mesec storil Microsoft, ki je na svoji konferenci najavil igro Hi-Fi Rush in to na isti dan poslal direktno v prodajo, je to zdaj storil Nintendo, ki je na svoji včerajšnji predstavitvi Direct najavil predelavo igre Metroid Prime, ki je isti hip postala na voljo za digitalni nakup.

Ta nova taktika presenetljivih izidov, brez predhodne marketinške kampanje, je očitno nekaj, kar je igričarski industriji postalo hudo všeč in to z razlogom. Eden največjih stroškov glede razvoja novih iger je marketing, saj tisti ogromni oglasi na zidovih stavb in reklame na televiziji stanejo veliko zlatnikov, takšna čeznočna izdaja pa prihrani vse te stroške in prodaja še vedno prinese profit. To je lepo dokazal Hi-Fi Rush, ki se na Steamu prav dobro drži, a verjetno bodo založniki takšne prodajne taktike prihranili samo za tiste naslove, ki se bodo prodajali pod nižjo ceno.

Skratka, Nintendo je na tak način včeraj v svojo lastno digitalno trgovino poslal Metroid Prime Remastered, ki je predelava izvirnika iz časov konzole GameCube, original pa se je tam rodil dobrih 20 let nazaj. Metroid Prime je bil za svoje čase pomemben naslov, saj so igralci avanture glavne junakinje Samus Aran gledali samo iz stranskega pogleda, Prime pa je igranje preselil v polni 3D pogled in se je zaradi tega igral bolj kot tipična prvoosebna streljanka.

Nadgradnja sicer ni popolna predelava, ampak bolj olepšava, a primerjalni video dobro pokaže razlike. Teksture zdaj niso samo neki bledi zmazki, ampak na sebi nosijo podrobnosti, o katerih smo prej lahko samo ugibali. Tudi ločljivost je višja, tako da nostalgikom za obujanje spominov ne bo treba več gledati v zrnato sliko in za 40 €, kolikor zahteva ta predelava, je vsebina nadgradnje kar konkretna, čeprav bi lahko Nintendo vseeno pri ceni morda odrezal kakšnega desetaka. Napovedana je bila tudi fizična edicija igre, a ta izide šele 22. februarja.

Založnik je sicer že davno nazaj potrdil delo na Metroid Prime 4, a razvoj je očitno naletel na težave, saj o igri že dolgo nismo slišali ničesar.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime