Zelda: Tears of the Kingdom z novim napovednikom in ceno 70 €

Za razliko od Microsofta in Sonyja ima Nintendo za letos napovedano samo eno večjo ekskluzivo, ki ima tudi trdno zakoličen datum izida. Vendar pa zna biti prodaja tega tako velika, da bo japonski založnik še vedno pridno napolnil bančni račun, saj je govora o igri Zelda: Tears of the Kingdom, nadaljevanje predhodnika Breath of the Wild, ki je leta 2017 obnorel pristaše franšize Zelda in tudi vse tiste, ki se z Linkom niso srečali nikoli prej.

Tears of the Kingdom je sicer že prejel en napovednik, ki je takrat pokazal nekaj igranja in je hkrati igralce presenetil z datumom izida in tudi drugi napovednik v sebi skriva eno presenečenje, ki pa je malce manj prijetno. Zelda: Tears of the Kingdom bo namreč prva Nintendova igra, ki bo zase zahtevala 70 €, kar je za 10 € več kot pa so Nintendove ekskluzive zahtevale do sedaj. Ta cena bo verjetno zdaj veljala za vse nadaljnje Nintendove naslove, kar je na tej konzoli še posebej boleče, saj igre tega japonskega založnika redkokdaj prejmejo znižanja: Super Mario Odyssey je denimo star že 6 let, a še vedno stane polnih 60 €.

Odziv na novi napovednik sicer ni bil ravno tako poln hvale, kot je bil tisti prvi za Breath of the Wild – bržkone tudi zato, ker sta si igri izjemno podobni. Link bo sicer zdaj lahko veliko več frčal po zraku, se dričal po železniških tirnicah in se spopadal z naravnost ogromnimi šefi. Vendar pa je tudi jasno, da je tule ogromno reciklirane vsebine iz Breath of the Wild, saj je grafična podoba skoraj identična, vidimo pa lahko tudi nekaj nasprotnikov, ki smo jih srečali že od prej. To je dobro, če ste od nadaljevanja želeli samo več istega a bolj slabo, če ste za to višjo ceno pričakovali tudi nekaj povsem novega. Grafične nadgradnje sicer že tako ni bilo za pričakovati, saj je Nintendo Switch danes star že 6 let in čeprav je po prodaji presegel konzolo PlayStation 4, so delnice podjetja včeraj padle za 7,52 %, investitorji pa za ta padec krivijo dejstvo, da Switch še vedno nima najavljenega naslednika.

Zelda: Tears of the Kingdom še vedno izide 12. maja, prednaročila pa so zdaj že na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime