Digital Foundry bo zaradi nadlegovanja verjetno preskočil recenzijo Hogwarts Legacy

Končno je napočil čas za izid ene najbolj pričakovanih, in v zadnjih mesecih, najbolj obrekovanih iger zadnjih nekaj let. Založnik Warner Bros. in razvijalec Avalanche Software bosta namreč na trg poslala Hogwarts Legacy, ki si je pri kritikih skoraj povsod prislužila visoke ocene, ta Harry Potter avantura pa nekatere igralce že zabava nekaj dni, saj so kupci Deluxe verzije dobili čast zgodnjega odklepa.

Izza zakulisij pa se bije prava bitka med zagovorniki transspolnosti in tistimi, ki si preprosto želijo podoživeti svet Bradavičarke v podobi AAA igre. Jabolko spora je pisateljica J.K. Rowling, ki je na Twitterju večkrat izrazila nasprotovanje LGBTQ gibanju, zaradi česar si je prislužila srd te skupnosti. To je privedlo do pozivov do bojkota nakupa igre, internetno kreganje pa počasi prerašča vse meje.

V bistvu je nasprotovanje nakupa te igre prišlo do takšne faze, da so se pojavili sumi, da za ogenj sploh ni več zaslužna skupnost LGBTQ, ampak internetni trolli, ki so tule našli priročen izgovor za nadlegovanje vsakega proti kateremu gojijo kakšno zamero. To je praktično edina razlaga za dogajanje v zadnjih dnevih, saj smo po Potterjevem izročilu dobili še kup filmov Magične živali, ki so ravno tako izšli po pisateljičinim spornim izjava na Twitterju, a spletni protesti in bes niti približno niso bili tako veliki, pa čeprav je tam Rowlingova dejansko spisala scenarij, medtem ko pri stvaritvi te igre ni sodelovala.

Pisali smo že o temu, da je nekdo spisal orodje, ki je na Twitchu spremljalo vse streamerje, ki so si drznili igrati Hogwarts Legacy, kar je bilo v bistvu tudi veliko okno za izbiro tarč nadlegovanja. Eden bolj odmevnih primerov je Twitch kanal GirlfriendReviews, ki je sestavljen iz para Matta in Shelby, oba pa rada igralce zabavata skozi vrsto različnih iger. Pri igranju Hogwarts Legacy so ju gledalci zmerjali s takšnimi besedami, da je Shelby zapustila stream v solzah, Matt pa je nameraval nadaljevati. Prenos v živo je preklopil v oddajanje, ki je namenjeno samo naročnikom, a tudi to ni ustavilo napada, saj so ljudje dobesedno kupili naročnino, samo zato, da so lahko naprej zmerjali oba streamerja.

Recenzijo za igro so spočele skoraj vse večje spletne strani, vendar pa na seznamu čudno manjka Eurogamer. Ta spletna stran o Hogwarts Legacy ni zapisala ničesar že od leta 2021, nihče pa ne ve točno, kaj je razlog za takšno ignoriranje tega naslova. Eurogamer si lasti tudi popularni YouTube kanal Digital Foundry, ki dela detajlne recenzije PC iger in nekaj takšnega bi za Hogwarts Legacy prišlo hudo prav, saj ima igra kar nekaj težav z optimizacijo.

hogwarts legacy

Vendar se zdi, da bo Digital Foundry ta naslov preskočil. Eden od članov kanala, John Linneman, je na Twitterju zapisal, da ne ve, če bodo igro pregledali, saj da še niso dobili svoje kopije. Nekdo na forumu NeoGaf je nato stopil v kontakt z Johnom in ta mu je preko zasebnega sporočila zaupal, da osebno ne mara Harry Potter univerzuma, a da je razlog za ignoriranje še globlji.

John naj bi bil tudi žrtev nadlegovanja, saj mu je bilo na dom poslano veliko število nenaročenih pic, nakar je skupina ljudi še trkala po vratih in se pred njimi drla. Predvideva, da so se do njegovega domačega naslova dokopali zaradi vdora na spletno stran E3ja, ki je imela slabo varnost in je v sebi skrivala tudi zasebne podatke novinarjev kot so njihovi domači naslovi, vse to pa je nato prišlo v javnost.

John naj bi celo povedal, da je ena oseba, ki se je pojavila pred njegovim pragom, prišla iz vrst spletnega foruma ResetEra. Gre za enega najbolj slavnih forumov, ki je zaradi Rowlingove prepovedal kakršnekoli pogovore o igri in če to samo omeniš, te čaka kazen v obliki izklopa računa.

Kljub vsem polemikam pa Hogwarts Legacy še naprej podira rekorde. Nekaj dni nazaj je to postala najbolj gledana enoigralska igra v zgodovini Twitcha, saj jo je naenkrat spremljalo 1,27 milijona gledalcev, kar je bilo dovolj, da iz prvega mesta izrine Cyberpunk 2077, ki je do sedaj držal rekord z 1,14 milijona istočasnimi gledalci.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. Kaj druga sploh pričakovati…toliko o svobodi govora. Če ne misliš enako, kot oni si seveda sovražnik. S tem jamo kopljejo tudi sebi in mečejo slabo luč na ostale transspolne osebe. Grožnje in nadlegovanje raznim gaming novinarjem in strimarjem je nekaj kar je vsaj meni naravnost bizarno, sploh ko to prihaja iz strani ljudi, ki naj bi se proti temu na nek način borili.

  2. ah te lžbtfcku fdjevci , filofaks imajo preveč časa. poznam, kar nekaj in vsi imajo neke probleme, če si vsaj malo drugačnega mišljenja. To vsiljevanje vsepovsod ne bo šlo. de bo treba boriti proti tej manjšini.

    Ni čudno, da smo ljudje čedalje bolj proti temu. Narava je dala moškega in žensko in si tisto, kar si na začetku.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime