Velma bo zaradi nekega razloga dobila 2. sezono

Animirana serija Velma je svoje rojstvo doživela v začetku januarja, a je že takrat postala glavni kandidat za najslabši izdelek, ki ga je kakšen pretočni servis izvrgel v letu 2023. Gre namreč za odraslo predelavo slavne risanke Scooby-Doo, le da je tule poudarek samo na Velmi, ki je po novem Indijka, ostali člani detektivske ekipe Mystery Inc. pa so prav tako praktično neprepoznavni – s tem, da psa Scooby-Dooja sploh nikjer ni.

Ta popolna preobrazba klasične serije je nastala pod budnim očesom Mindy Kaling, a ta njena predelava ni ravno naletela na topel sprejem iz strani gledalcev. Po seriji so začeli pljuvati tako kritiki, kot gledalci, zato Velma trenutno na Rotten Tomatoes iz strani kritikov nosi oceno 41 %, gledalci pa so ji namenili smešnih 7 %.

Še huje jo je odnesla na IMDbju, kjer se 1. sezona ponaša z oceno 1,4/10 in si trenutno deli neslavno 4. mesto najslabše ocenjenih serij vseh časov. Ta spodnji del lestvice je rezerviran za izdelke, ki so si zaradi neke kontroverzije prislužili masovno podeljevanje nizkih ocen: najslabše ocenjen izdelek vseh časov je denimo The Pogmentary, ki je dokumentarec o nogometašu Paulu Pogbi, dno lestvice pa trenutno drži z oceno 1,1/10.

Velma je sicer resda zanič, a spet dvomimo, da si res zasluži tako nizko oceno. Če ne drugega, je vsaj animacija na neki sprejemljivi ravni, a internetna jeza je povedala svoje in marsikdo je dvomil, da bo izdelek doživel 2. sezono.

Vendar pa je HBO presenetil in spletna stran Deadline poroča, da se Velma vrača v vsaj še eno sezono, ki naj bi bila že v izdelavi. Obnova serije je presenetljiva, saj je HBO v zadnjih mesecih preklical cel kup zadev, ki so bile bolj kakovostne od Velme, a morda je HBO že na začetku naročil 2. sezoni in je zdaj prepozno, da bi jo preklical. Navsezadnje je Velma pri njih podrla rekord najbolj gledane premiere sveže risane serije na HBO Maxu, čeprav to ni ravno nek velik dosežek, saj HBO ni ravno znan po originalnih produkcijah risank.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime