Napovedan nov DOOM, a v nepričakovani obliki

Kaj točno danes dela razvijalec id Software ni znano, a potihem vsi upamo, da je to neko novo poglavje DOOM-a. Navsezadnje se je zadnji izdani naslov DOOM Eternal iz leta 2020 prav dobro prodal in nam dostavil adrenalinsko prvoosebno akcijo, ki ji do danes še nisem našel para. Govorice pravijo, da naj bi id Software v naslednjem projektu poskušal obuditi franšizo Quake, DOOM, vsaj prvoosebni, pa bo moral na začasni počitek.

Če vam vseeno ni za živeti brez demonske krvi, ki bi vas prekrivala od glave do pet, potem vas zna morda zadovoljiti včeraj napovedana igra Mighty Doom, za katero pa ne stoji id, ampak razvijalec Alpha Dog Games, ki ga je Bethesda kupila leta 2019 in mu takrat naložila izdelavo novega Doom naslova, le da bo ta tokrat bival v mobilnih vodah.

Jasno je, da je samo beseda “mobilna” takoj odvrnila marsikoga izmed vas, vendar pa je Mighty Doom glede na prvi napovednik videti dokaj zabavno. Estetika se je sicer povsem spremenila, saj bomo tukajle igrali Doom Slayerja, ki je oživel v obliki majhne igrače, njegova naloga pa bo rešitev zajčka Mini Daisy, ki je padel v roke zlobnih demonov.

Ker je prenovljeni junak videti kot živa Funko-pop figura, je vse skupaj videti bolj srčkano in nedolžno. Videz pa lahko vara, saj bomo tudi tukaj gledali v rožljanje prepoznavnih orožij, kot so puška, plazmatsko bljuvalo izstrelkov, bazuko in vedno priročni top BFG. Akcijo bomo tokrat nadzorovali iz zgoraj gledanje perspektive, naši izstrelki bodo demone puščali v mlakah krvi, glede na kratke kadre iz napovednika pa lahko vidimo, da bomo na nekaterih lahko spočeli tudi tiste prepoznavne usmrtitve, ki smo jih vajeni iz obeh novodobnih DOOM-ov.

Mighty Doom izide 21. marca, igrati pa ga bo moč tako na Android kot tudi na iOS napravah. Bethesda že zdaj ponuja vnaprejšnjo registracijo za obe platformi, predčasna prijava pa vam bo prinesla tudi nekaj unikatnih oblekic in dobrot, ki vam bodo med strelsko akcijo prišle hudo prav.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime