Originalni Angry Birds bo kmalu izginil iz Androida

Razvijalec Rovio Entertainment nam je leta 2009 preko igre Angry Birds pokazal, da je mobilno igranje stopilo v novo dimenzijo. Telefoni, ki smo jih takrat začeli upravljati na dotik, namesto da bi pritiskali fizične tipke, so tako ponudili možnosti nove interakcije z igrami in te kontrole je takrat najbolje izkoristil ravno Angry Birds.

Premisa igranja je bila enostavna: na eni strani si imel vrsto ptičev, ki si jih preko frače izstrelil v utrdbe s prašiči, preko realističnih učinkov fizike pa si nato poskušal porušiti vse bloke trdnjave in zraven še pokopati vse prašiče. Igralna zasnova je bila preprosta, a od igranja se enostavno nismo mogli odtrgati, Rovio pa je s tem načel delo na bogati franšizi, ki je od tistega leta prejela naravnost nepregledno število nadaljevanj. Wikipedia pravi, da je od originala dalje nastalo kar 21 nadaljevanj, k temu pa lahko prištejemo še 7 ločenih odvrtkov ter celo dva filma in animirane serije.

Skratka, Angry Birds je še danes pomembna zadeva, Rovio pa je včeraj najavil, da se bomo morali kmalu za vedno posloviti od tistega čisto prvega dela. Prva igra je kasneje sicer dobila novo ime Rovio Classics: Angry Birds, ta pa bo v četrtek, 23. februarja za vedno izginila iz platforme Android. Navdušenci nad originalom boste lahko ptiče izstreljevali še naprej na iOS platformi, tam pa bo dobila novo ime Red’s First Flight.

Razlog za odstranitev je skrajno trapast in je zavit v veliko olepšanih besed, iz katerega moramo sami izluščiti pravi pomen. In ta je to, da originalna igra zase zahteva 1 €, medtem ko so drugi Angry Birdsi brezplačni in Rovio pri njih služi preko mikrotranskacij. Založniku gre očitno v nos, da so ljudje še vedno igrali original, ki igralcem v zameno za tisti evro ni vrivala oglasov in mikrotransakcij, zaradi česar je seveda trpel dobiček, ki je bil veliko večji pri vseh brezplačnih nadaljevanjih. Zato je treba original zakopati, skoraj prepričani pa smo, da bo Red’s First Flight postal brezplačen in bomo v njem po novem gledali reklame. Da je nekaj na temu je potrdil tudi moderator na Discordu, ki je priznal, da jim originalna igra trga dobiček iz nadaljevanj.

angry birds

K sreči lahko original še vedno obdržite, saj če igro kupite zdaj in si jo namestite, potem bo ostala na vašem telefonu funkcionalna tudi po četrtku, ko bo zadeva za vedno izginila iz trgovine Google Play in kdo ve enkrat v prihodnosti zna biti Android telefon s takšno nameščeno igro predmet, ki ga bodo iskali zbiratelji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime