Igra Sons of the Forest na dan izida prodala 2 milijona izvodov

V poplavi vseh letošnjih naslovov se je znašel tudi naslov Sons of the Forest, ki je naslednik igre The Forest iz leta 2018. Ta si je nabrala kar lepo igralno bazo, ni pa bila neka svetovna uspešnica, zaradi katere bi grmele blagajne.

Razvijalec Endnight Games je vse svoje izkušnje in nabrane denarce nato vložil v razvoj Sons of the Forest, ki je že pri prvih slikah nazorno pokazala, da bo drugi del te preživetvene serije nosil veliko višji proračun. To se je videlo po sami grafiki in animacijah, zaradi katerih so lokalni kanibali na zapuščenem otoku postali še bolj grozljivi in težko ostane ravnodušen, ko se nato spusti nek nag domorodec, ki mu hlače pokonci držijo čreva neke neznane žrtve.

Sons of the Forest je bil večkrat prestavljen in bi še ta mesec moral dobiti nov zamik, a se je razvijalec premislil in je igro, tako kot se je to zgodilo z originalom, raje porinil v sistem Zgodnjega dostopa po ceni 28,99 €. In to se je izkazalo za hudo pametno potezo, saj so igralci zadevo zagrabili tako lačno, kot da letos stradamo kvalitetnih naslovov.

Igra je brž skočila na vrh Steamove lestvice najbolj prodajanih iger in tam še vedno vztraja na prvem mestu. To ni majhen podvig, saj se trenutno bojuje proti veliko višje proračunskim igram kot so Atomic Heart, Hogwarts Legacy, Company of Heroes 3 in celo Destiny 2, ki je pred kratkim izvrgla svež dodatek Lightfall.

Da je prodaja vzpodbudna je priznal tudi Endnight Games, ki je na Twitterju zapisal, da je v prvih 24 urah od izida Sons of the Forest posvojilo več kot 2 milijona igralcev. To je za tako majhno ekipo naravnost neverjeten uspeh in če bo prodaja še naprej tako dobra, zna kmalu v blagajne priteči še nekaj dodatnih milijonov.

Sons of the Forest je izšel 24. februarja in naval na strežnike je bil tako ogromen, da je celo Steam zabeležil nekaj težav pri obratovanju in nekaterim se preprosto ni želela izrisati stran z igro. Zadeva je tudi obnorela streamerski svet, saj so take preživetvene zadeve vedno zanimive za gledanje – še posebej, če jih lahko igrajo družno, kjer jim v prenosu v živo družbo dela še kakšno dodatno slavno streamersko ime.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime