Netflix se nam poskuša spet prikupiti, zato je znižal ceno naročnine

Te dni se nam vsem pijavkam tresejo hlače zaradi prihajajočega sodnega dneva, ko bo Netflix tudi v Sloveniji onemogočil deljenje gesel izven ožjega družinskega doma, zaradi česar bodo vsi tisti, ki si filme in serije sposojajo od prijatelja, prisiljeni v nakup dodatnega članstva ali pa si na mesečno položnico naložiti novo breme v obliki svoje lastne naročnine.

Jeza ob najavi prepovedi deljenja gesla je bila nepopisna, zato je Netflix začel delati tudi na temu, da bi se nam malce prikupil. Medtem ko vsi konkurenčni servisi te dni svoje storitve dražijo ali pa iz njih umikajo filme in serije, je šel še vedno vodilni pretočni servis v obratno smer in je v več kot 30 državah čez noč znižal cene naročnin, te pocenitve pa so prispele tudi v Hrvaško in Slovenijo.

Pred pocenitvijo smo v Sloveniji za osnovni plan Basic plačevali 7,99 €, za Standard 9,99 € in za Premium 11,99 €, zdaj pa Basic stane 4,99 €, Standard 7,99 € in Premium 9,99 €. Netflix je tako mesečni položnici odrezal ceno 2 €, kar na letni ravni prinese kar nekaj dodatnega drobiža, s tem pa se je cenovno bolj približal konkurenci.

Slovenija ima namreč zdaj kar nekaj dodatnih ponudnikov in vsi od njih so bili cenejši od Netflixa. Disney+ denimo vsebuje samo en plan, ki stane 7,99 € mesečno, HBO Max pa je s svojimi 6,99 € mesečno še cenejši. Novinec SkyShowTime je med njimi še najcenejši, saj mesečno zase zahteva vsega 5,99 €.

Prav tako je v obzir treba vzeti dejstvo, da Netflix verjetno še vedno načrtuje zaračunavanje dodatnega članstva za vse tiste, ki si račune sposojajo in za te bo morda lažji prehod na svoj račun, če ta pride z nižjo cenovno nalepko.

Zaračunavanje dodatnih članov izven družine je pred kratkim že zaživelo v Kanadi in Novi Zelandiji, kjer je za vsakega takšnega gledalca treba doplačati dodatnih 8 dolarjev, v Portugalski 4 € in v Španiji 6 €, za Slovenijo pa te cene zaenkrat še niso znane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime