Silent Hill 2: Enhanced Edition zdaj omogoča igranje pri 60 sličicah na sekundo

Legendarna grozljivka Silent Hill 2 resda dobiva uradno predelavo, vendar pa vsi ne zaupajo razvijalcu Bloober Team, ki je sicer v preteklosti spočel že kar nekaj naslovov, a noben ni požel tako univerzalne slave, kot pa si jo je zaslužil Silent Hill 2.

K sreči nam originala nihče ne more izpuliti iz rok, a tega je dandanes malce težko igrati na novodobnih PC-jih. Založnik Konami je sicer že leta 2001 poskrbel za PC verzijo, a računalniška verzija ni bila dorasla konzolni, saj je več kot očitno največ napora šlo v oblikovanje izkušnje na konzoli PlayStation 2. Tako so se PC-jaši morali ukvarjati z manjkajočimi učinki megle in slabo podporo za miško ter tipkovnico, težave pa so se pojavljale tudi na zvočnem oddelku.

Vse te neprilike po več kot dveh desetletjih odpravlja mod Enhanced Edition, ki se sicer ni spravljal v predelovanje grafične podobe, ampak si je za cilj zadal izdati moderno verzijo drugega dela, ki bi odpravila vse hrošče originala, zraven pa prinesla še vse tiste dobrote, ki si jih ugledal samo na verziji za PlayStation 2, a si moral ob tem trpeti ob nizki ločljivosti.

Mod je pred kratkim dobil še eno novo, zajetno posodobitev, ta pa je prinesla cel kup izboljšav. Igralni ploščki zdaj delujejo bolje in četudi med igranjem enega odklopite in tega zamenjate, lahko nato nemoteno nadaljujete s preigravanjem. Dodana je bila tudi podpora za miško, ekipa pa je vnesla tudi možnost preklopa med tekom in hojo, vdelan pa je bil celo filter, ki prikazano sliko obarva v nekaj, kar smo leta nazaj gledali na katodnih monitorjih.

Vendar zagotovo največja pridobitev je podpora za 60 sličic na sekundo. Ta je zahtevala kar precej dela, saj jo je bilo možno omogočiti že prej, a igrina fizika je bila vezana na 30 sličic na sekundo, zato je takšna sprememba prinesla kar nekaj hroščatih posledic. Megla se je denimo premikala še enkrat hitreje, enako pa se je zgodilo z učinki valovanja vode ter nekaterimi zvočnimi posnetki. Vse to je bilo zdaj odpravljeno, tako da lahko legendarno igro preigrate resnično tako, kot si tudi zasluži.

Silent Hill 2: Enhanced Edition vas čaka tule, na isti povezavi pa najdete podrobna navodila namestitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime