Resident Evil 5 je po 14 letih dobil popravek, ki končno doda možnost igranja za enim zaslonom

V franšizi Resident Evil je najbolj opevan četrti del, največ sovraštva pa si je nakopal šesti del, ki mu je takoj za petami Resident Evil 5. To je presenetljivo, saj prodajne številke kažejo drugačno sliko, saj je kljub uspehu bolj popularnih poglavij Resident Evil 5 še vedno na vrhu prodaje in igro je v roke prejelo več kot 12 milijonov igralcev.

Kljub temu pa je določena jeza do petega dela upravičena. Peti del je namreč veliko bolj akcijski od predhodnikov in ga je najbolje podoživeti v navezi s še enim igralcem, s katerim se nato odpraviš v preigravanje kampanje. Potem so tu bizarni igralni vložki, kot je slavno boksanje ogromne skale in ena od stopenj nas poseli v afriško vasico, kjer streljamo temnopolte domorodce, ki nas poskušajo nasaditi na sulice. Če bo šel peti del kdaj po poti četrtega in mu bo Capcom naklonil proračun za predelavo, bo moral spremeniti tudi nekaj vsebine, ki je bila sporna že ob izidu, dandanes pa bi za njo slišali javni bojkot.

Capcom sicer zdaj vso pozornost namenja predelavi Resident Evil 4, vendar pa je nekaj programerske moči namenil tudi petici, ki je svoj zadnji popravek na PC-ju dobila 2017, zdaj pa je nova posodobitev igro spravila v veliko boljše stanje. Odstranjeni so bili namreč še zadnji koščki kode neslavnega servisa Games for Windows Live, ki je PC igralce nadlegovala vse od leta 2007 in je bila taka katastrofa, da jo je Microsoft dokončno pokopal leta 2014, a tiste igre, ki so GFWL že vsebovale, se kode niso znebile, dokler te ni odstranil sam razvijalec.

Posodobitev je na PC-ju omogočila tudi podporo za široke zaslone in pojavila se je tudi možnost igranja dveh igralcev na enem samem ekranu. To je bilo poprej rezervirano samo za konzole, medtem ko je smotani GFWL razvijalcu povzročal preveč preglavic, zato je bil ta del igre vse do sedaj na PC-ju onemogočen.

Prav lepo presenečenje je tole in če nikoli prej niste v roke vzeli tega naslova, potem je morda zdaj pravi čas za igranje. Preigravanje s še enim kompanjonom je res zabavno in tole zna biti lep zalogaj Resident Evil vsebine, dokler konec tega meseca ne izide težko pričakovana predelava štirice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime