Resident Evil 4 bo dobil brezplačno podporo za PS VR2

Če ste pristaš grozljivk in želite te podoživeti v VR načinu, potem je PlayStationov sistem PS VR že dolgo hudo privlačna zadeva. To gre na račun serije Resident Evil, ki je svoj sedmi del predelala za prvi PS VR, založnik Capcom pa je včeraj spočel še posodobitev za Resident Evil Village, ki ga od zdaj naprej lahko igramo znotraj očal PS VR2.

Takšno podporo bo dobil tudi prihajajoči Resident Evil 4 in to ne prvič. Četrti del je namreč že doživel prehod na očala Meta Quest 2, a tisto je bila stara verzija igre, medtem ko se bodo igralci na konzoli PlayStation 5 pozabavali v grafično olepšani verziji, ki bo bržkone imela tudi boljšo podporo za VR pritikline. Sem notri lahko prištejemo verno rokovanje z orožji, pobiranje predmetov in nadgrajen sistem inventorija.

Capcom je novico o VR podpori potrdil včeraj in zraven še primaknil, da se je razvoj na podpori za PS VR2 pravkar začel. To najbrž pomeni, da igra ob izidu še ne bo podpirala skoka v VR okolico, saj takšen podvig zahteva več kot samo en mesec – še posebej to velja za Resident Evil 4, ki ga bomo v celoti preigravali skozi tretjeosebno perspektivo, medtem ko je bila predelava Villagea bržkone lažja, saj igro že v osnovi igramo skozi prvoosebni pogled.

Prepričani smo tudi, da bo ta VR predelava zopet ekskluzivna za konzolo PlayStation 5. Capcom namreč ni nikoli dodal PCVR podpore za Resident Evil 7 in tudi o Village ni slišati ničesar uradnega. Igralci na PC-ju so sicer sami poskrbeli za svoje predelave, a seveda te niso tako izpopolnjene kot pa tiste uradne iz strani Capcoma, ki med drugim predelajo tudi elemente uporabniškega vmesnika.

Resident Evil 4 bo v predelani obliki izšel 24. marca, za VR inačico pa za zdaj še nimamo nobenega datuma. Sony namerava v nocojšnji predstavitvi State of Play predstaviti še pet novih PS VR2 naslovov in morda nam namenijo kakšen kader iz igre Resident Evil 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime