Tale izometrični RPG se dogaja v začetku 20. stoletja sredi Varšave

Poljski studio Fool’s Theory je dokaj majhen, a ima te dni polne roke dela. Razvijalčev edini dokončan projekt je bil nekam povprečni Seven, ekipa pa je sestavljena iz nekaterih bivših članov precej večjega studia CD Projekt RED, kar je dobro, saj jim je večji bratec zaupal delo na predelavi čisto prvega Veščeca.

Obnova Witcherja pa ni njihova edina naloga, saj že dlje časa delajo na povsem novi RPG izkušnji, ki je bila že lani razkrita pod kodnim imenom Project Vitriol, zdaj pa se ponaša z uradnim naslovom The Thaumaturge, igra pa bo spočeta v navezi z založnikom 11 Bit Studios, ki je poprej finančno podprl igre kot so This War of Mine in Frostpunk.

Tudi The Thaumaturge bo, tako kot prej omenjena naslova tega založnika, poskušal povedati odraslo zgodbo, ki se bo odvijala leta 1905 na ulicah Varšave. Poljska se je znašla pod rusko okupacijo, kar je spremenilo mesta v vrvež nasprotujočih se idealov, mnenj in verskih prepričanj. Poleg zanimivega političnega dogajanja bo The Thaumaturge v igranje vpeljal tudi nekaj fantazijskih elementov, saj bodo po ulicah hodili Thaumaturgi, edini, ki lahko pokorijo spiritualna bitja Salutors, ta pa lahko vplivajo na temperament in mišljenja ljudi. Tudi naš glavni junak bo Thaumaturg in preko Salutorjev bomo dobili unikatne veščine, ki jih bomo lahko uporabili med raziskovanjem sveta, prav pa nam bodo prišle tudi sredi poteznega boja.

Fool’s Theory je za igro ven izdal samo kratki dražilnik, ki ni preveč zgovoren, a glede na video in slike me The Thaumaturge močno spominja na Disco Elyisum, le da se tule ne bomo samo pogovarjali, ampak tudi pretepali z magičnimi bitji. Tudi grafično zadeva ni videti švoh, saj bo nastala znotraj ogrodja pogona Unreal Engine 5 in na splošno nam manjka RPG-jev iz izometričnega pogleda, ki bi zraven nosili še lepo podobo.

Žal o datumu izida ne vemo še ničesar, bo pa Fool’s Theory povedal več na letošnji konferenci GDC, ki se bo odvila konec marca, takrat pa najbrž dobimo tudi kakšen igralni napovednik. Do takrat lahko skočite na Steamovo stran, kjer si je igro možno dodati med seznam želja in si ogledati nekaj ekstra slik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime