Predelava prvega Witcherja bo izšla šele enkrat po The Witcher 4

Zavedamo se, da že malce pretiravamo z novicami glede predelave The Witcherja in obljubimo, da je tole zadnja posodobitev glede trenutnega stanja tega projekta, ki je glede na vse do sedaj razpoložljive informacije še daleč stran.

Če pa ste morda vseeno upali, da boste prenovljeno izdajo izvirne avanture Geralta in njegove kompanije igrali že enkrat naslednje leto, potem je te upe včeraj zatrl direktor razvijalca CD Projekt RED, ki je v finančnem klicu pojasnil, da bo predelava izšla šele enkrat po naslednjem poglavju sage The Witcher, ki nima uradnega imena, a mi jo zaenkrat kličemo The Witcher 4, medtem ko ji je CDPR nadel kodno ime Project Polaris.

Kiciński je še navrgel, da bo razvoj predelave, na katerem bo delal ločen razvijalec Fool’s Theory, nekaj časa potekal vzporedno s Project Polaris, a potem, ko bo slednja igra izšla, bo predelava nasledila vse tehnične inovacije novega poglavja v The Witcher franšizi, ki bo prvič teklo na pogonu Unreal Engine 5.

Poleg predelave je Kiciński nekaj besed namenil še igri Project Sirius, ki se bo prav tako dogajala znotraj The Witcher vesolja. No, kakšnih novih konkretnih informacij nismo dobili, saj Kiciński pravi, da ne vodijo dizajna igre, saj je to naloga razvijalca The Molasses Flood, je pa dodal, da bo Sirius bolj pristopen širšemu krogu igralcev in da čakajo na pravi trenutek, ko bodo lahko o projektu povedali več. CDPR se namreč zdaj drži strategije, zaradi katere se poskušajo izogniti preveliki promociji igre, če je ta še daleč stran od izida. Nazadnje so se pri temu opekli pri igri Cyberpunk 2077 in novi pristop smo že videli v akciji, saj so se za predelavo The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition razgovorili šele nekaj tednov pred izidom.

Skrata, prenova prvega Veščeca je še daleč v prihodnosti, saj se nam niti ne sanja, kdaj bo The Witcher 4 sploh izšel. CD Projekt RED je v zadnjem poročilu navrgel, da je trenutno ekipa zaposlena z razvojem razširitve za Cyberpunk 2077, medtem ko trenutno na Project Polarisu dela manj kot četrtina delovne sile.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime