Dead Island 2 pokazal 14 minut novega igranja

Igra Dead Island 2 me z vsakim novim napovednikom bolj navduši, kar je presenetljivo, saj navadno naslovi, ki so tako dolgo ujeti v razvojnem peklu in so vmes zamenjali več razvijalcev, navadno na koncu izpadejo podpovprečno.

Vendar pa ekipa Dambuster Studios očitno ve, kako narediti pravo zombijaško avanturo in to so potrdili s prejšnjimi napovedniki, tokratni video, ki je dolg več kot 14 minut, pa pokaže sila zabaven sprehod skozi opustošeno okolico Los Angelesa, ki se v igrinem svetu imenuje HELL-A.

Za igranje bomo izbirali med šestimi različnimi heroji oziroma “slayerji”, igralni posnetek pa nas postavi v vlogo Dani, ki je izjemno gibčna, za povrh vsega pa je še Irka, tako da ima ob vihtenju orožij marsikaj za pripomniti. Vsak od junakov vsebuje svoje statistike, a mu te lahko spremenimo preko sistema kart, ki nam bo omogočal, da lik razvijemo po svojih željah.

Igralni sprehod nas sprehodi skozi elitno sosesko Bel-Aira, nakar se spustimo tudi na ulice in celo kalifornijsko obala. Zombiji nam družbo delajo na vsakem koraku, odpravili pa jih bomo lahko s hladnimi orožji od blizu ali pa se jih znebili strelsko. Pretepanje je videti naravnost slastno, kar gre verjetno na račun realističnih poškodb, saj nemrtvemu pri dobro merjenem udarcu v glavo iz glave skoči oko, nakar ga lahko brutalno usmrtimo. Streljanje je sicer videti malce manj izpopolnjeno, a če nas kanalje stisnejo v kot, bo včasih treba poprijeti tudi za kakšno puško.

Kar me je najbolj navdušilo pri predstavitvi so ravno zombiji. So izjemno detajlni in v enem momentu se igralec spopade z vrsto napadalcev, vsi med njimi pa so različni: bodisi so debeli ali suhi, prav vsak pa nosi svoje unikatno obarvane kopalke.

Dead Island 2 zna biti resen kandidat za igro leto. Kako je Dambuster Studios razvoj pripeljal do konca in če se mu je res posrečilo ustvariti nov mejnik prvoosebnih zombie naslovov bomo videli 21. aprila, ko igra izide za PC ter za trenutno in prejšnjo generacijo konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime