Dead Island 2 je v novem igralnem napovedniku videti presneto zabavno

Dead Island 2 je v razvoju že celo večnost in veliko igralcev je pričakovalo, da ko bo zadeva po vseh teh zamenjanih razvijalcih enkrat vendarle izšla, bo najverjetneje samo kupček govna. To se še vedno zna zgoditi, a moramo priznati, da nas igra z vsakim napovednikom bolj navduši in res se zdi, da je razvijalec Dambuster Studios uspešno opravil z vsemi izzivi in nam bo naslednje leto dostavil zanimivo zombijevsko pobijalščino, ki bo verjetno tudi presegla bolj povprečni Dying Light 2.

Dead Island 2 se očitno ne jemlje preveč resno in se osredotoča na tisto glavno igralno mehaniko, ki se vrti okoli preprostega, a vseeno hudo uživantskega pobijanja nemrtvih. Mesto dogajanja bo tokrat Los Angeles, ki ponuja polno zanimivih točk raziskovanja, saj se bomo preganjali po ulicah Hollywooda ali pa bogatih vilah, ki jih zdaj naseljuje razpadajoče meso zombijev.

Med avanturo nas bodo spremljali zanimivi liki in v napovedniku se nikakor ne morem nagledati nekoga, ki je bil očitno nekaj sekund nazaj živ, nato pa mu je v trenutku nekaj odbilo glavo, a to ga ni odvrnilo, da ne bi potegnil še enega zadnjega cigaretnega dima. Kri bo na splošno tekla v potokih, saj je razvijalec izredno ponosen na svoje sistem detajlnega razkosavanja telesc, tako da bomo lahko nasprotniku odbili praktično vsak košček mesa in mu nato z močno brco sfaširali glavo, to pa bo pospremil zadovoljiv zvočni učinek.

Čaka nas tudi cel kup orožij, ki jih bomo lahko na posebnih mizah predelali in na njih navesili cel kup dodatnih uničujočih učinkov, saj sekira ne bi bila zanimiva, če se na njej ne bi nahajal še plinsko podprt metalec plamenov. Manjkalo ne bo niti strelnega orožja, ki bo omogočal hitrejše redčenje gruče zombijev, a ta zvok rafalov bo zagotovo na nas privlekel dodatno nevarnost. Sem sploh že omenil, da bomo na začetku igre fasali ugriz nemrtvega, kar nam bo dalo posebne moči? No, tudi to se bo zgodilo, takrat pa nas bo popadel bes, tako da bomo uboge zombaklje razkosali kar z golimi pestmi.

Razvijalec je tudi bolj podrobno predstavil funkcijo glasovnih ukazov preko umetno pametne pomočnice Alexe. Predstavitev smo dobili v podobi zanimivega oglasa, ki prav tako vsebuje dobro režijo, vidimo pa lahko, da bomo prek zvočnih ukazov zombije privabili nase ali pa povlekli ven specifično orožje.

Dead Island 2 je nedavno doživel rahli zamik in ga zdaj pričakujemo 28. aprila 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime